Nareszcie ktoś opisał ustawienie zapłonu w sposób przystępny dla każdego.Dzięki temu opisowi,wiem że źle ustawiałem,bo pokrętło na lampie nastawiałem na 6 stopni,a tu wynika,że ma być pokrętło na zero.Ze dwie godziny temu ustawiłem jak każe opis i.....lipa,auto się dławi,falują obroty,musiałem odrobinę przestawić aparat,kręcąc w lewo i od razu lepiej,he he,tylko że nie wiem czy przyspieszyłem czy opóźniłem zapłon.A może mógłbyś napisać[to do Melona],co ze śrubką z tyłu przepustnicy,tak po amatorsku,np.,jak bardzo jest u Ciebie rozkręcona,ile obrotów,a może należy ją kompletnie zakręcić?,no i co z copotem,mam ustawiony na 450 ohmów ale czy ustawiając go zdejmować niebieski czujnik?,Gdy mowa o ustawianiu zapłonu,to każdy pisze formułkę z jakiejś serwisówki,tutaj,w poście wyżej,Melon napisał to językiem amatorskim,póki co,jak dla mnie,najlepszy opis ustawiania kąta wyprzedzenia zapłonu,jaki udało mi się przeczytać,teraz przydałby się równie przystępny opis pozostałych ustawień czyli w/w śrubka,copot itp.,itd.,a więc do dzieła królu Melonie
.