mechanizm wycieraczek Golf IV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
potrzebuje porady, moje wycieraczki odmówiły posłuszeństwa (problem tkwił w mechanizmie wycieraczek - zatarł się), próbowałem zregenerować mechanizm, niestety mechanizm był tak zapieczony że mimo delikatnego traktowania go podczas rozkładania uszkodziłem jeden z trzpieni, zwyczajnie złamał się...
moje pytanie jest takie, jaki mogę kupić mechanizm w miejsce mojego ori?
próbowałem znaleźć zamiennik o numerach mojego ori mechanizmu, ale niestety nie udało mi się... z tego co odczytałem z mechanizmu to mój ma nr: 1j0955325a http://www.tinypic.pl/t2viazbo036k
pomocy! wycieraczki chodzą co raz wolniej... nie chcę zabić mojej żonki...
moje pytanie jest takie, jaki mogę kupić mechanizm w miejsce mojego ori?
próbowałem znaleźć zamiennik o numerach mojego ori mechanizmu, ale niestety nie udało mi się... z tego co odczytałem z mechanizmu to mój ma nr: 1j0955325a http://www.tinypic.pl/t2viazbo036k
pomocy! wycieraczki chodzą co raz wolniej... nie chcę zabić mojej żonki...
"-Ale kim pan właściwie jest?
-To nieważne! Ważne jest przestrzeganie przepisów BHP! Zwłaszcza na kolei."
Hydrozagadka
Hydrozagadka
- sidewind76
- Użytkownik
mechanizmy są takie same kup zamiennik i spokój
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
- sidewind76
- Użytkownik
z doświadczenia powiem tylko tyle nie ma co iść w używki ponieważ jak pewnie wiesz konstrukcja tego mechanizmu jest taka że nie posiada żadnego łożyskowania dodatkowego całość pracuje na tak zwanych luzach montażowych i małej ilość środka smarnego więc siłą rzeczy taka konstrukcja powoduje wycieranie powierzchni i luzy mechanizmu więc poco zakładać mechanizm wstępnie podtarty i wkurzać się głośniejszą pracą wycieraczek skoro można zamiennik wsadzić z kompletnymi uszczelnieniami na trzpieniach
ori używka nie wchodzi w grę właśnie z takich powodów jakie opisałeś sidewind76,
czyli jak kupię mechanizm taki jak w tym linku http://allegro.pl/nowy-mechanizm-wycier ... 84868.html" onclick="window.open(this.href);return false; to będzie dobrze?
czyli jak kupię mechanizm taki jak w tym linku http://allegro.pl/nowy-mechanizm-wycier ... 84868.html" onclick="window.open(this.href);return false; to będzie dobrze?
Hydrozagadka
Hydrozagadka
mechanizm bedzie pasowal ale ja osobiscie nie polecam zamiennikow, lepiej kupic dobry uzywany orginal niz nowy zamiennik.klubber pisze:czyli jak kupię mechanizm taki jak w tym linku http://allegro.pl/nowy-mechanizm-wycier" onclick="window.open(this.href);return false; ... 84868.html to będzie dobrze?
kolego skoro jest to zamiennik to jak moze miec numery orginalu ?klubber pisze:próbowałem znaleźć zamiennik o numerach mojego ori mechanizmu, ale niestety nie udało mi się...
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe
- sidewind76
- Użytkownik
powiem tak że mechanizm wycieraczek ori z małym przebiegiem lub w dobrym stanie myślę że nie osiągalne poza tym zawsze uszczelnienia będą wyłechtane i woda zrobi swoje poza tym szkoda czasu i energii na szukanie używki
a co do numeru pewnie to odpowiednik takiego numeru ori i tyle
dokładnie tak, zwłaszcza że wycieraczki mam w stanie agonalnym rozebralem ten mechanizm, próbowałem go przepłukać WD-40 itp ale to pomogło tylko na jakieś 2 tyg, stąd moja decyzja o wymianie na noweszkoda czasu i energii na szukanie używki
co do numeru, mimo iż zamienniki mają swoje numery to przeważnie sprzedawcy piszą jakim ori częścią zamienniki odpowiadają, niestety przy mechanizmie wycieraczek tak nie jest, no chyba że źle szukałem
Hydrozagadka
Hydrozagadka
Re: mechanizm wycieraczek Golf IV
A poco szukać używki? jak twój jest nie połamany, to rozbiera się go czyści sworznie, smaruje, oringi kupisz w sklepie za 1pln i masz spokój, na długie lata.sidewind76 pisze:powiem tak że mechanizm wycieraczek ori z małym przebiegiem lub w dobrym stanie myślę że nie osiągalne poza tym zawsze uszczelnienia będą wyłechtane i woda zrobi swoje poza tym szkoda czasu i energii na szukanie używki
Sam już tak regenerowałem mechanizm wycieraczek w kilku autach i potem zero problemu było. Trzeba tylko w porę za to się zabrać bo potem są problemy z wybiciem sworznia z tulejek, ale i to idzie zrobić.
no tak, tylko że mój mechanizm jest tak zapieczony że nie ma szans wybicia sworznia.. jak to się mówi, mądry Polak po szkodzie, w swoim drugim aucie za wczasu zregenerowałem mechanizm, tyle że niestety w golfinie jest już za późno
Hydrozagadka
Hydrozagadka
jak masz czas to zalej mechanizm, i zostaw na parę godzin. W najgorszym wypadku wyjdzie sworzeń razem z mosiężną tulejką. Jak tulejka się uszkodzi to tokarz dorobi ci nową za czteropak. W A4 mechanizmu w imadle nie dało się ruszyć a odratowałem go.
Re: mechanizm wycieraczek Golf IV
Ja kupiłem taki zamiennik i od ponad roku śmiga (odpukać).klubber pisze:ori używka nie wchodzi w grę właśnie z takich powodów jakie opisałeś sidewind76,
Kupuj i nie przepłacaj.
kupiłem ten mechanizm, teraz czekam na dostawę, niestety auto do czasu przezbrojenia mechanizmów jest uziemione
Hydrozagadka
Hydrozagadka
kupiłem mechanizm zamiennik i niestety okazało się że jest jakieś 10 mm dłuższy od starego... przez to jak załączam wycieraczki to ramie mechanizmu uderza o podszybie..
czy ktoś może mi polecic zamiennik który będzie miał te same wymiary co ori? nie chce w ciemno kupowac kolejnego..
czy ktoś może mi polecic zamiennik który będzie miał te same wymiary co ori? nie chce w ciemno kupowac kolejnego..
Hydrozagadka
Hydrozagadka