[MK2] Światła LED dzienne - gdzie je zamontować?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
W tej chwili morda mojego golfiska wygląda tak (i raczej się nie zmieni hehe):
Sprawę podłączenia i tak pewnie komuś zlecę, bo ja to noga jestem w tej kwestii...
No chyba że nabędę coś takiego, gdzie wystarczy tylko wpiąć kabelki w odpowiednie miejsca...Na przykład to:
http://allegro.pl/item710951281_swiatla ... tomat.html
Ale ta cena...
Sprawę podłączenia i tak pewnie komuś zlecę, bo ja to noga jestem w tej kwestii...
No chyba że nabędę coś takiego, gdzie wystarczy tylko wpiąć kabelki w odpowiednie miejsca...Na przykład to:
http://allegro.pl/item710951281_swiatla ... tomat.html
Ale ta cena...
Ostatnio zmieniony wt sie 11, 2009 19:21 przez carrion, łącznie zmieniany 1 raz.
Xabingo, Jeśli już miałby być zamontowane to ja bym porzeźbił ze zderzaczkiem (mowa o szerokim) i spróbował je jakoś ładnie zaraz pod kierunkiem , poszerzając przestrzeń na kierunek w dół umieścić ... tak by to w sumie może jeszcze wyglądało bo było by w przyzwoitym miejscu
Osobiście nie założyłbym czegoś takiego do siebie ale jestem ciekaw jak to będzie wyglądać , więc czekam
Osobiście nie założyłbym czegoś takiego do siebie ale jestem ciekaw jak to będzie wyglądać , więc czekam
Let's Tune it UP !!
Ja bym umieścił w MK3 to tak, tam gdzie zielone kreski to wkomponować (np.zamiast fabrycznych świateł) lub tam gdzie czerwone krechy:
Ostatnio zmieniony wt sie 11, 2009 19:50 przez Xabingo, łącznie zmieniany 1 raz.
popieramXabingo pisze:jeśli teraz będziesz myślał to wreszcie tego nigdy nie kupisz
światła w korku mają obowiązek mieć zapalone pierwsze i ostatnie z aut w kolumnie.zetnktel pisze:Po co mi światła w korku?
Xabingo pisze:zwracasz uwagę tylko na oświetlone punkty, czyli samochody a nie na nieoświetlonych pieszych.
Zawsze podczas jazdy warto mieć oczy do okoła głowy, i zwracać uwage na lepiej widoczne "świecące punkty" jak i trudniej widoczne nieoświetlone. Jeśli jest więcej łatwych punktów do zlokalizowania, zajmuje nam to mniej czasu i mamy go więcej na zlokalizowanie "trudnych punktów".
Oprócz wpływu do budżetu zwiększa to koniunkture.zetnktel pisze:Rządy tych krajów nieoficjalnie popierają tę praktykę, ponieważ większe zużycie paliwa daje większe wpływy do budżetu. Producenci żarówek również mają w tym swój cel, gdyż standardowa żarówka przepala się po 15 tys. km. Korzystają także serwisy samochodowe, ponieważ nie każdy kierowca umie własnoręcznie wymienić żarówkę i wyregulować światła.
Zielona kreska jest chyba odpowiedniejsza z tym, że musiałbym kupić listwę o szerokości równej blendzie, bo kierunek musi przecież zostać. Dzięki, pomyślę.Xabingo pisze:Ja bym umieścił w MK3 to tak, tam gdzie zielone kreski to wkomponować (np.zamiast fabrycznych świateł) lub tam gdzie czerwone krechy:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
ja mam właśnie wkomponowane w dolne kratki, tak to wygląda:Xabingo pisze:Ja bym umieścił w MK3 to tak, tam gdzie zielone kreski to wkomponować (np.zamiast fabrycznych świateł) lub tam gdzie czerwone krechy:
[url=http://images46.fotosik.pl/178/a7f11efb11f3dcd3m.jpg]Obrazek[/URL]
cyngiel, i dobrze to wygląda
No i co z tego? Jak się dowalą - jest homologacja i są założone tak jak trzeba to mogą sobie mówić co chcą, a jak chcą dać mandat to go się nie przyjmuje i do sądu. Znam gostka który miał taką sytuację i nie przyjął mandatu, w sądzie bez problemu wygrał... A jeśli władza się czepia to wynika to z nieznajomości przepisów.Golf II 1.9 pisze:ja słyszałem , że takie światła są nie akceptowane przez gliniarzy.. dowodem był moj ojciec ktory zrobil dokladnie tak jakViriss, pokazał na zdjęciu ..
Podbijam. Montował ktoś jeszcze w szerokim zderzaku i może foty wstawić. Bo ja kupiłem wreszcie sobie te światła ale nie za bardzo mam pomysł na miejsce.
- Viriss
- Diesel Power
- Auto: Audi
- Silnik: 1z
zetnktel, Trza było myśleć wcześniej Jak nie masz halogenów w zderzaku to wkomponował bym tam okrągłe