[zewnątrz] pielęgnacja opon, plastików, dachów, felg
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Shmatan, wiem że szału nie ma ale łatwo dostępny Ja w marketach nie kupuje żadnych kosmetyków to nawet nie mam obeznania co gdzie można kupić
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
- bruzdi29
- Gadatliwa bestia
- Auto: Skoda Superb 2010 combi PLATINUM
- Silnik: CFGB
Znaczy dla wytłumaczenia, tesco podałem jako przykład, chodzi mi oto żeby podjechać, wziąć z półki i jechać do domu a nie czekać na wysyłki, kombinować z preparatem za parę złoty
Dokładnie chodzi mi o coś mocnego, miałem kiedyś do czyszczenia z takim mocnym środkiem jak robiłem w toyocie,trzeba było to robić w rękawiczkach i pędzelkiem bo był dość nie bezpieczny dla skóry ale nie pamiętam jak się nazywał
środek ma ,,odszczurzyć" te felgi z pyłu po klockach, zanieczyszczeń starych itd bo trzeba przyznać że koła z ojcowego sharana są tragiczne w mojej ocenie
Dokładnie chodzi mi o coś mocnego, miałem kiedyś do czyszczenia z takim mocnym środkiem jak robiłem w toyocie,trzeba było to robić w rękawiczkach i pędzelkiem bo był dość nie bezpieczny dla skóry ale nie pamiętam jak się nazywał
środek ma ,,odszczurzyć" te felgi z pyłu po klockach, zanieczyszczeń starych itd bo trzeba przyznać że koła z ojcowego sharana są tragiczne w mojej ocenie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=400126" onclick="window.open(this.href);return false; TEMAT AKTUALIZOWANY ! 09.08.2013 !
1.9 TDI AHF 110 KM ---> 140 KM na eibach-ach
Kupię :
Tunel środkowy przedni
Sprzedam części do mkIV :
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=544829" onclick="window.open(this.href);return false;
1.9 TDI AHF 110 KM ---> 140 KM na eibach-ach
Kupię :
Tunel środkowy przedni
Sprzedam części do mkIV :
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=544829" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
- Kontakt:
To tenzi alux jak tak powinien być dobry, i do tego IRON-X i jakoś powinny wyglądać już felgi
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
Panowie co do wyblakniętych plastików na zewnątrz auta Dressing czy może czernidło, jeżeli dressing to z jakim mieliście styczność i jaki możecie polecić?
Odp: [zewnątrz] pielęgnacja opon, plastików, dachów, felg
koch nano plast magic care
Jak dla mnie bez konkurencji jeśli chodzi o dressing do plastików.
Jak dla mnie bez konkurencji jeśli chodzi o dressing do plastików.
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=439313" onclick="window.open(this.href);return false;
- czarekcw
- kierownik kibla
Aczkolwiek SG Jet-Black Exteriro Trim Restorer nie jest jakiś kiepski
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
Myslę o pomalowaniu przy okazji odnowie plastyki co otym sadzicie
- barszczyk_84
- Mały gagatek
Witam
Panowie mam polerowane ranty w felgach. Zaczynaja pojawiac sie tam male plamki nie wiem czy utlenia sie aluminium badz jak ktos kiedys pisal dochodzi do tzw oksydacji?? Macie jakies dobre kosmetyki zeby zlikwidowac pojawiajace sie plamki,kropki?? Wygląda to jak przebarwienie.
Panowie mam polerowane ranty w felgach. Zaczynaja pojawiac sie tam male plamki nie wiem czy utlenia sie aluminium badz jak ktos kiedys pisal dochodzi do tzw oksydacji?? Macie jakies dobre kosmetyki zeby zlikwidowac pojawiajace sie plamki,kropki?? Wygląda to jak przebarwienie.
Oksydacja to właśnie utlenianie, od tlenu, oxygen.
Przepolerować od nowa i powinno grać, ale małe czarne kropki to często po prostu smoła. Od siebie polecam pastę mothersa - Mag and Aluminium Polish.
Przepolerować od nowa i powinno grać, ale małe czarne kropki to często po prostu smoła. Od siebie polecam pastę mothersa - Mag and Aluminium Polish.
- barszczyk_84
- Mały gagatek
Re: [zewnątrz] pielęgnacja opon, plastików, dachów, felg
smoła usunięta,takze to nie to:) a pasta nie droga wiec jak zmienie na zimówki to przetestuje ją na spokojnieShmatan pisze:Oksydacja to właśnie utlenianie, od tlenu, oxygen.
Pzdr
Ew. Bardzo chwalony jest tez produkt megsa, i budzetowo autosol metal Polish
znalzłem
chciałem oddać swoje felgi na polerkę, ale wczoraj im się przyglądałem i są w bardzo dobrej kondycji, więc pytam o listę środków jakie potrzebuje aby odświeżyć oryginalny lakier felg, aby odzyskały swój blask
najlepiej lista środków i kolejność ich zastosowania, a jak pracować to będę szukał dalej
felgi to BBS RC 25Jahre
chciałem oddać swoje felgi na polerkę, ale wczoraj im się przyglądałem i są w bardzo dobrej kondycji, więc pytam o listę środków jakie potrzebuje aby odświeżyć oryginalny lakier felg, aby odzyskały swój blask
najlepiej lista środków i kolejność ich zastosowania, a jak pracować to będę szukał dalej
felgi to BBS RC 25Jahre