Lekko wgniecione drzwi
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
-
- Użytkownik
Lekko wgniecione drzwi
Witam
Dzisiaj na parkingu jakaś niemota cofając wgniotła mi trochę drzwi pasażera Lakier nie uszkodzony, małe przetarcie ale może po polerce nie będzie to aż tak widoczne.. Pytanie czy jest szansa wypchnąć to samemu? Wiadomo, że na pewno jakiś ślad zostanie (ale może nie aż tak widoczny), zależy mi na tym żeby obyło się bez blacharza, szpachlowania i lakierowania
Dzisiaj na parkingu jakaś niemota cofając wgniotła mi trochę drzwi pasażera Lakier nie uszkodzony, małe przetarcie ale może po polerce nie będzie to aż tak widoczne.. Pytanie czy jest szansa wypchnąć to samemu? Wiadomo, że na pewno jakiś ślad zostanie (ale może nie aż tak widoczny), zależy mi na tym żeby obyło się bez blacharza, szpachlowania i lakierowania
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
Lekko wgniecione drzwi
za stówkę Ci to wyciągną bez lakierowania poszukaj 'bezinwazyjne usuwanie wgnieceń' w swoim mieście;)
-
- Użytkownik
Lekko wgniecione drzwi
miskieusz dzięki Nie wpadłem nawet na to żeby to taką metodą spróbować naprawić... Muszę więc popytać na forum, może ktoś zna jakąś sprawdzoną firmę z Mazowieckiego
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
Lekko wgniecione drzwi
flatron1984, s-plus.pl ale są dość drodzy. Chociaż przy pojedynczym wgnieceniu nie będzie źle:)
powodzenia
powodzenia
-
- Mały gagatek
Re: Lekko wgniecione drzwi
Np. firma Binol w Wiązownej. Robią dla Hondy, Toyoty, Renault....flatron1984 pisze:miskieusz dzięki Nie wpadłem nawet na to żeby to taką metodą spróbować naprawić... Muszę więc popytać na forum, może ktoś zna jakąś sprawdzoną firmę z Mazowieckiego
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Lekko wgniecione drzwi
Z tego co widzę na zdjęciach to tam nie ma typowej wgniotki tylko jest jeszcze lekko załamana blacha, a coś takiego to chyba raczej nie da się bezinwazyjnie zrobić.. Tak przynajmniej kiedyś "specu" od tych spraw mi mówił. Więc jeśli by się nie dało bezinwazyjnie to albo blacharz i lakierowanie albo lepszym rozwiązaniem jest poszukanie drzwi w tym samym kolorze (kolor chyba taki sam jak mój LC6M) i p&p No ale popytaj w różnych firmach może da się naprawić bez szpachlowania i lakierowania.
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
-
- Użytkownik
Lekko wgniecione drzwi
No niestety daniel19843, masz rację byłem dzisiaj w dwóch firmach...w jednej w ogóle nie chciał się podjąć... w drugiej powiedzieli że takiego wgniecenia nie da się wyprostować żeby nie było śladu, mogą spróbować naprawić ale że niby fałdy na lakierze i tak zostaną. Na dodatek zauważyliśmy, że to nie jest jedyne wgniecenie... jak się patrzy z daleka pod kątem pod światło to blacha się lekko powyginała w kilku miejscach (pod tym plastikowym paskiem i pod lusterkiem) Powiedzieli żeby odpuścić sobie szpachlowanie i malowanie tych drzwi tylko poszukać drugich w takim samym kolorze. We wtorek jestem umówiony z jeszcze jednym gościem zobaczymy co on powie..
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Lekko wgniecione drzwi
dokładnie lepiej kupić drzwi ale wątpię czy odcień będzie ten sam. ja bym zostawił. też mam lc6m szukam klapy bo moją zjada rdzawa - jak by ktos miał pw.
Szukaj dalej.flatron1984 pisze:byłem dzisiaj w dwóch firmach...w jednej w ogóle nie chciał się podjąć... w drugiej powiedzieli że takiego wgniecenia nie da się wyprostować żeby nie było śladu,
[youtube][/youtube]
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
Lekko wgniecione drzwi
flatron1984, miałem dużo większe wgniecenie w poprzednim aucie (nie z grupy vag) i udało sie naprawić łącznie z malowaniem delikatnym za śmiesznie małe pieniądze. Zapraszam do wlkp, jeśli chcesz namiary to pisz pw
kupie xenon
sprzedam bre na maske MK4 założoną 1 raz
mój BLACK GENERATION http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533148
sprzedam bre na maske MK4 założoną 1 raz
mój BLACK GENERATION http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533148
Szansa jest zawsze, pytanie, czy masz taką wprawę, aby to ogarnąć samemu :p Na http://www.wgniecenia.pl/artykuly/28/us ... a-wiedziec znajdziesz porady specjalistów, na przykład na temat tego, jakie narzędzia będą niezbędne, warto zajrzeć, żeby tego nie zepsuć bardziej.