chip tuning z niemieckiego salonu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam, właśnie nabyłem golfa gti z silnikiem ahf, przeglądając papiery książki serwisowe itd trafiłem na papier z salonu sprzedaży gdzie jest wymienione wszystko co było w pakiecie, widnieje tam wpis chip tuning 1300 marek ;p widział ktoś może jakiś wykres takiego auta które ma chipa z salonu ? trochę już ma nalatane i ciekaw jestem ile to może mieć więcej mocy niż seryjne 110.
jesli byla robiona aktualizacja softu co bardzo lubieja robic serwisy puki do nich sie zaglada to moze juz nawet tego chipsa nie miec. Zreszta jak to był jakis german w ich stylu to moze i nawet lepiej ze powrocono do serii. Tak czy siak nie przekonasz sie puki nie odwiedzisz hamownie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Panowie odgrzebuje temat bo chce się pozbyć tego szajsu, ten pseudo chip jest wpięty we wtyczkę 10 pin co idzie do pompy wtryskowej, lecz odchodzi od niego przewód połączony z innym który wychodzi z przepływomierza. Pytanie czy jak to usunę nic się nie stanie? Niby już prawie 300 tys zrobił na tym chipie ale jakoś dziwnie auto jedzie od 2 do 3 tysięcy ciągnie ładnie, a potem jakby słabnie.
Szczerze chciałbym opisać jak to teraz wygląda ale akuratnie padły mi amorki i maglownica praktycznie w ten sam dzień także jestem w trakcie remontu, zamówiłem trochę lepsze i jutro zamontuje dzisiaj tylko kawałek przejechałem na sprawdzenie i szczerze mówiąc mam wrażenie że auto idzie równiej... jakby to powiedzieć niema tego kopa powyżej 2.2 tylko łapie koło dwójki(obrotów) i idzie w miarę równo. Jak tylko ogarnę auto to dam znać, jakby ktoś był zainteresowany testem np. na hamowni to chętnie udostępnię
ps. tak przy okazji Panowie powiedzcie mi jest na allegro dużo różnych 216, jak poznać albo jak wybadać które są faktycznie na końcówkach boscha albo którymi w ogóle zawracać sobie głowę? bo nie ukrywam, że mam ochotę na lekki przyrost
ps. tak przy okazji Panowie powiedzcie mi jest na allegro dużo różnych 216, jak poznać albo jak wybadać które są faktycznie na końcówkach boscha albo którymi w ogóle zawracać sobie głowę? bo nie ukrywam, że mam ochotę na lekki przyrost
nie bierz nic z allegro. Bierz od cowboya. On ci juz zmodzi takie jakie bedziesz chcial- cyz na bosch czy na bosio czy firad czy 7diesel. Ceny tez ma pryzstepne a pewnosc poprawngo ich dzialania bedzie 100 procentowa.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
wesol, trochę nieaktualne dane masz... cowboj już nie robi wtrysków tak samo nie ma już żadnego ogłoszenia... niestety sam chciałem ustawić ciśnienia w swoich 210tkach, i nic z tego.
przypuszczalnie przez ten box auto mocniej bije momentem i dlatego teraz masz takie wrażenie, że po jego wyciągnięciu jedzie równiej.mam wrażenie że auto idzie równiej... jakby to powiedzieć niema tego kopa powyżej 2.2 tylko łapie koło dwójki(obrotów) i idzie w miarę równo
wlasnie nie chcialem w to wierzyc ze juz nie zajmuje sie tym. hmm cóż trzeba bedzie szukac kogos innego w razie co.
Słabo to wygląda aktualnie, no nic zaraz odbieram gadżety ze sklepu i zabieram się za montaż jak skończę przejadę się porządnie i dokładnie opisze wrażenia.
chyba ze zakupic samemu rozpylacze i dac do jakiegos pozadnego pompiarza do wyregulowania cisnień. Chyba ze jeszcze tak sobie juz kiedys myslalem zeby poprostu po zakupie rozpylaczy ori boscha wymienic nawet samemu. Z tego co pytalem roznych ludzi to pryz wymianie na ori boschowskie zestawy zazwyczja cisnienia sa poprawne i nie ma takiego rozrzutu jak w zamiennikach.
- VW krzychu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wtryski 216 sprawdzone http://top-tune.pl/uklad-wtryskowy-wtry ... 18_20.html mogę polecić.
DigiTech Katowice-> PROMOCJA na CHIPTUNING
autoelektronika, diagnostyka, chiptuning, hamownia obciążeniowa, DPF/FAP deaktywacja
autoelektronika, diagnostyka, chiptuning, hamownia obciążeniowa, DPF/FAP deaktywacja
Krzysiu powiedz no czy PDki tez sprawdzaleś?? Jakie ilosci brałeś ewentualnie na wtryskach od nich modziłeś autka?? Moze okazac sie nienajgorsza alternatywa jesli produkt dobry wychodzi.