Skrzynia do sedana [Bora]

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

zubek34
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zubek34 » pn lip 22, 2013 18:56

W szukajce znalazłem parę tematów o subach do Bory ale tam raczej wymieniane były konkretne modele i wklejane linki z allegro, które już wygasły. Moje pytanie jest nieco inne, jaki typ skrzyni lepiej się sprawdzi w sedanie zamknięta czy bass refleks, ma ktoś jakieś doświadczenie? Obawiam się, że po prostu nie będzie tego basu słychać. Nie zależy mi na jak najgłośniejszym dudnieniu tylko żeby basik miło burczał dopełniając różne typy muzyki. Oczywiście jeśli ktoś ma jakieś konkretne typy to niech śmiało podaje ale od razu mówię, że budżet jest niski około 150zł (szukam czegoś używanego). Napędzane to będzie wzmacniaczem Raveland XAB 1200, który swoją drogą kupiłem uszkodzony ale wymieniłem parę tranzystorków, rezystorek i wzmak obudził się do życia :).

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » pn lip 22, 2013 20:19

Nie ma złotej zasady który subwoofer zagra lepiej i musisz podjechać do zakładu CA aby wrzucić kilka subów i wybrać najlepszy dla siebie ...choć nie ukrywam że za taką kasę będzie ciężko z wyborem .

Awatar użytkownika
Jarek_NS
Forum Master
Forum Master

Post autor: Jarek_NS » wt lip 23, 2013 08:30

zubek34 odsłuchu nic nie zastąpi, ale lepiej odpuść temat na miesiąc lub dwa i dozbieraj kasy bo w twoim pułapie cenowym to ciężko jest coś konkretnego znaleźć. Z używkami też bym był raczej ostrożny i nie kupuj w ciemno bo może być już wyhuśtany głośnik.

Moje MK4 AXR+ Pakiet V6 MFD+FULL FIS EVOLO STP viewtopic.php?f=89&t=483752
Obrazek

zubek34
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zubek34 » wt lip 23, 2013 09:05

No to trochę mnie zmartwiliście, nie chodzi tutaj o to, że nie mam obecnie kasy bo mógłbym wyłożyć na skrzynkę powiedzmy do 300zł po prostu myślałem, że da się to zrobić niskobudżetowo. Ze wzmacniaczem się udało kupiłem uszkodzony i sobie go naprawiłem ale widzę, że ze skrzynką będzie gorzej :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”