Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
no to u Łukasza na wiekszych zaworach 300 peknie jak nic
335/600 to wynik hamowniany z 80tek. Bez gazów. (można go nazwać teoretycznym bo auta na tym nie wypuszczę) 315/580 to co może pojechać na drodze. Ograniczeniem jak zwykle nie jest powietrze a paliwo. Przedłużona krzywka z SDI może by wynik poprawiła ale wątpię by bardzo. Hamownia znana, raczej posądzana o oszukiwanie w dół niż w górę. Oficjalne wykresy to już od właściciela auta.
- Peres
- Grupa opolska
- Kontakt:
Sądząc po wyniku i opisie uysy'ego, to tutaj jest wykres:cowboy pisze:dawaj wykresa
viewtopic.php?f=82&t=390008&start=210#p6149237
184KM/416Nm powered by G-lab ;)
Re: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Hamownia moja, mam plan zmierzyć też na MAHA, żeby nie było wykres już masz
uysy,
Widzę, że biały Pasek zawitał do Ciebie. Chyba przy tych mocach trzeba pomyśleć o większej dmuchawie, hmmm? Macie jakieś refleksje, czy zostajecie przy tym co jest?
Widzę, że biały Pasek zawitał do Ciebie. Chyba przy tych mocach trzeba pomyśleć o większej dmuchawie, hmmm? Macie jakieś refleksje, czy zostajecie przy tym co jest?
Ja ma takie pytanie: czy kupując używane 216 na końcówkach boscha idzie jakos poznać że rzeczywiście były regenerowane na końcówkach boscha Jest jakiđ numer na końcówce? Bo moge kupić używki 216 końcówki org bosch i żeby sie nie okazało że to Bosio czy seven.Pzdr
musialbys rozkrecic wtryska tak zeby zobaczyc od srodka rozpylacz.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
na koncówce jest napis 764
delikatnie przetrzyj szmatką moze jeszcze byc go widac ? tylko nie trzyj po koncówce rozpulacza tam gdzie są otworki !
napis nie jest wypukły wiec po duzym przebiegu jest cały w sadzy
w takim przypadku trzeba rozkręcić wtrysk i trzeba z powrtoem skręcić z taką samą siłą około 40 NM
delikatnie przetrzyj szmatką moze jeszcze byc go widac ? tylko nie trzyj po koncówce rozpulacza tam gdzie są otworki !
napis nie jest wypukły wiec po duzym przebiegu jest cały w sadzy
w takim przypadku trzeba rozkręcić wtrysk i trzeba z powrtoem skręcić z taką samą siłą około 40 NM
to chyba musz amiec niewielki przebieg by bylo to widac. Ja u siebie coprawda nie w 216 to juz nic nie odczytalem jak wytargalem wtryski z AHF i tak samo na wtryskach z audi.
kolega kupuje wtryski o przebiegu 4 tys km
wtedy szmatką mozna jeszcze nagar usunąc
wtedy szmatką mozna jeszcze nagar usunąc
panowie szukam dawcy korpusów pod 216 dla mojego AVG / AFN
z jakich silników najlepiej szukać? Jest jakaś róznica czy nie? czy 1Z moga być bo w sumie takich jest najwiecej w dobrej cenie?
z jakich silników najlepiej szukać? Jest jakaś róznica czy nie? czy 1Z moga być bo w sumie takich jest najwiecej w dobrej cenie?
mam na sprzedanie korpusy z audi. Jesli jestes zainteresowany to pisz na PW ale chyba wystawialem tez na forum na sprzedanie ale pewnie ogloszenie juz sie skonczylo.
Korpusy moga byc praktycznie od dowolnego tdi dwusprezynkowego.
Korpusy moga byc praktycznie od dowolnego tdi dwusprezynkowego.