Przez ostatnie 3 dni nazbierało mi się trochę killi:
Leciałem sobie 3 pasmówką i wyprzedził mnie Peugeot RCZ, najsłabowitsza wersja 2.0 HDI 163 KM i 340Nm. Ja sam gość z dziewczyną, podgoniłem go i czerwone światła. On stanął na pasie który się kończy Zielone i łogień, jedynka równo mniejwięcej, dwójka delikatnie wysuwam się na przód, trójka mam już 1 długość, czwórki kawałek i musiał wjechać za mnie, ździwiłem się trochę bo mam u siebie tylko ASV po programie na 145 KM i 310 Nm. No ale może masa peszrota + 2 osoby zrobiły swoje albo gość nie ogarnął.
Po tym jak wjechał za mnie znów zrobiło się 3 pasy i znowu ciśniemy, przyspieszyłem tak do 190 i był za mną ale mnie nie wyprzedzał, potem puściłem go przodem bo ciężarówka mnie zblokowała.
Nie dało mi to jednak takiej radości jak 3 dni temu gdy stanąwszy na światłach zaobserowałem zbliżające się xenonki, podjeżdża nowa Toyota Avensis Combi D-4D (czyli 2.0 diesel 126 KM i 310 Nm). Młody gośc, może jakiś przedstawiciel. Niewiem czy zauważyliście ale jak rozmawia się z właścicielem jakiejś młodszej Toyoty to wszystkie auta to generalnie jest szmelc a jak sie spyta czym on jeździ to z dumą akcentuje "ToYoTą AveNZIS" jak by to było Bóg wie co, a jak wiemy odkąd toyota klepie auta w anglii to nie jest to to co było 15 lat temu.
Nie mniej Pan w AveNZISIE postanowił pokazać staremu seatu i ruszył pełnym ogniem ze świateł, na dwójce już mu zacząłem odchodzić a na trójce to miałem dobre 2 długości i się powiększało.
Gość był chyba mocno zdegustowany bo na następnych czerwonych nie podjechał już obok tylko lekko z tyłu i ruszył grzecznie i powoli
Potem napatoczyła się jeszcze stara Mazda 6 2.0 TDi? 141 KM ta z lexlukami standardowymi, typ też się wziął i ździwił że go Leon z SDI na klapie opędzlował ;P A cisnął do samego końca aż nie dojechalismy do ronda.
Generalnie 3:0 dla Leona
Leon 1M 1.9 TDI ASV vs Peugeot RCZ 2.0 HDI 163 KM
Wystarczy stare vp po chipe żeby lać nowe fury za gruba kase i o to chodzi.Ciekawe ile pług rcz waży?
Nowe fury sa strasznie ciezkie i moce ktorymi kiedys legitymowaly sie stare lekkie i kultowe Gti'ki w nowych autach nie robia wielkiego wrażenia ...
za to te nasze leciwe autka troszkę pomodzone albo już w serii dosyć mocne w rywalizacji z nowymi wynalazkami często potrafią zaskoczyć
za to te nasze leciwe autka troszkę pomodzone albo już w serii dosyć mocne w rywalizacji z nowymi wynalazkami często potrafią zaskoczyć
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
-
- Forum Master
- Kontakt:
Prawda, teraz to tylko cyfry w katalogu a na drodze "wyscig zolwi" , cos jak cif type-r jedzie ale dupy nie urywa, chyba ze ma zrobiony soft i vteca inczej zalaczanego.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
Nawiasem mówiąc fajny taki RCZ, tylko diesel mi tam nie pasuje w końcu to sportówka ale wiem, wiem, względy ekonomiczne.