mk3 zmiana z AHU na ALH czy jest możliwy?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
mk3 zmiana z AHU na ALH czy jest możliwy?
witam tak jak w temacie czy można a jak tak to prosze o w miare szczegółowo opis co będę musiał założyć ze starego silnika a co z nowego po prostu wszystko z góry za pomoc dzięki
ups faktycznie, sorki źle spojrzałem dziomal. Co do przekładki mozna zrobic jeszcze mod pod instalacje elektryczną i ciśnieniową z AHU. A same serducho włożyć świeże ALH. Bo rozumiem ze padł sam motor AHU. No chyba ze chcesz zapakować też turbo od ALH ze zmienną geometrią wtedy będzie trzeba ciut przerobić instalacje pneumatyczną sterownia turbosprężarką no i zmienić soft w twoim starym ECU. Nie wiem jak pompa wtryskowa z ALH czy wtyczki będą pasować ale to można zawsze przerobić albo zapakować swoją starą pompe od AHU (to akurat jest małym problemem). To taki przykład najprostrszej przekładki. Bo zmiana ECU wiąże się odrazu ze zmianą wiązek no i chyba też szafy. Ten wariant wydaje mi się grą nie wartą świeczki. Za dużo roboty i zbyt mała frajda (tak jak powiedział Uysy).
Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......