Zmiana pokręteł na Polo 6r
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- sidewind76
- Użytkownik
Czy ktoś wie jak zdemontować te pokrętła w czerwonych kółkach? czy da się to zrobić tak aby nie wybudowywać całego panelu?
Ostatnio zmieniony pn sie 05, 2013 23:44 przez sidewind76, łącznie zmieniany 1 raz.
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
-
- Użytkownik
Panel nawiewów pokrętła
poczytaj Kris99 opisał( viewtopic.php?t=23590" onclick="window.open(this.href);return false;)
- sidewind76
- Użytkownik
Panel nawiewów pokrętła
czytałem ten opis ale jakoś nie za bardzo chcą zejść te pokrętła a nie chce nic urwać
może ktoś ma jakiś patent na zdjęcie tego
może ktoś ma jakiś patent na zdjęcie tego
- sidewind76
- Użytkownik
Panel nawiewów pokrętła
no właśnie powiem ci że szarpałem tym dość mocno i nic
wiec albo przyłożenie siły za małe albo jest jakiś inny knif na to a nie chciał bym nic zepsuć lub urwać
a chce się do nich dobrać aby zmodzić pod katem tych z polo 6r z alumem
wiec albo przyłożenie siły za małe albo jest jakiś inny knif na to a nie chciał bym nic zepsuć lub urwać
a chce się do nich dobrać aby zmodzić pod katem tych z polo 6r z alumem
Panel nawiewów pokrętła
wydaje mi sie, że pokrętła powinny być ustawione na środku. Ewentualnie weź jakieś szczypce/kombinerki i przez grubą szmate powinno zejść.
- sidewind76
- Użytkownik
Panel nawiewów pokrętła
odnośnie ustawień to wiem będę próbował może nic się nie urwie jak coś dam znaj jak poszło chyba ze wypowie się osoba która już je zdejmowała
oki udało się zdjąć siła przyłożona większa i zlazło należy pamiętać aby przez szmatę wyciągać na środkowym ustawieniu temat do zamknięcia
oki udało się zdjąć siła przyłożona większa i zlazło należy pamiętać aby przez szmatę wyciągać na środkowym ustawieniu temat do zamknięcia
Panel nawiewów pokrętła
Wszyscy będą Ci wdzięczni, jeżeli opracujesz technikę montażu pokręteł z polo ;]
- sidewind76
- Użytkownik
Panel nawiewów pokrętła
już opracowałem tylko nie wiem czy się spodoba
bo prawda jest taka ze całych nie da się przełożyć
ale można je dopasować generalnie jest tak wyjmujesz swoje pokrętło z gofrownicy obcinasz górę i wywalasz
, rozbierasz pokrętło z polo czyli zdejmujesz ta nakładkę srebrna obcinasz górę pokrętła tą co jest pod spodem i zostawiasz
dopasowujesz górę pokrętła z polo tą czarną do pokrętła z gofrownicy jak masz dopasowane nakładasz to srebrne wykończenie jak wszystko pasuje kleisz
i cieszysz się wynikiem metoda kontrowersyjna ale skuteczna do dopasowania użyto freza wysokoobrotowego ale zwykły pilnik też może być kleić można albo klejami do plastików albo spawarka do plastików lepszy efekt bo kleimy od środka
A efekt końcowy wygląda tak
bo prawda jest taka ze całych nie da się przełożyć
ale można je dopasować generalnie jest tak wyjmujesz swoje pokrętło z gofrownicy obcinasz górę i wywalasz
, rozbierasz pokrętło z polo czyli zdejmujesz ta nakładkę srebrna obcinasz górę pokrętła tą co jest pod spodem i zostawiasz
dopasowujesz górę pokrętła z polo tą czarną do pokrętła z gofrownicy jak masz dopasowane nakładasz to srebrne wykończenie jak wszystko pasuje kleisz
i cieszysz się wynikiem metoda kontrowersyjna ale skuteczna do dopasowania użyto freza wysokoobrotowego ale zwykły pilnik też może być kleić można albo klejami do plastików albo spawarka do plastików lepszy efekt bo kleimy od środka
A efekt końcowy wygląda tak
- sidewind76
- Użytkownik
Mi też choć powiem szczerze bałem się krytyki ale już wiem jak można usprawnić produkcję takich pokręteł choć pewnie po tym opisie staną się rarytasem w dobrej cenie na allegro
teraz biorę się za szczotkowane aluminium czyli dekory r32 maszynka już jest tylko teraz testy
teraz biorę się za szczotkowane aluminium czyli dekory r32 maszynka już jest tylko teraz testy