Usunięcie śladów smoły i asfaltu z lakieru
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Mały gagatek
Usuniecie śladów smoły i asfaltu z lakieru
benzyna ekstrakcyjna.
GOLF IV 1.9TDI AHF Highline
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
Prickbort lub dowolny inny tar and glue remover.
I potem glinka - bez glinki nie ma oczyszczania. Ew. można też usuwać samą glinką
I potem glinka - bez glinki nie ma oczyszczania. Ew. można też usuwać samą glinką
Zdecydowanie prickbort, a potem glinka. Im więcej usunie się "bezinwazyjnie" samym prickbortem, tym mniej pracy będzie miała glinka.
Nafta oświetleniowa daje radę z tańszych rozwiązań.
Gran Turismo Iniezione
tylko uwazajcie z nafta oswietleniowa zeby nie przesadzic z nakladana iloscia, ja wlasnie pucuje swojego mk1 i tam gdzie za duzo wzialem na sciereczke to robi sie za gruba sliska warstwa
MAC124 Prickbort bądź SNB Sanesolv. Oba używam, oba polecam. Potem glinkowanie i powinno być super
eRBe Detailing Łódź - wszystko co najlepsze dla Twojego samochodu!
-
- Mały gagatek
- maksio78
- Mały gagatek
Widzę tu różne wynalazki a najlepsze najtańsze bez skutków ubocznych jest masło, tak masło! Nakłada się grubą warstwę i po pięciu minutach lepik rozpuszcza się można jeszcze paluchem potrzeć to proces przyspiesza się a na koniec czysta szmata i śladu nie ma. SKUTECZNOŚĆ 100%
cena 4zł, wystarczy na ile - 2 komplety felg? prickbort cena od 30zł, wystarczy na 10 kompletów. Różnica w cenie - złotówka na komplecie felg a prędkość, wygoda stosowania, prędkość rozpuszczania, wygoda zmywania i cała reszta nie do porównaniamaksio78 pisze:a najlepsze najtańsze bez skutków ubocznych jest masło
DECABIT spryskujesz cienką warstwę czekasz 3-4 minuty i przecierasz bawełnianą czystą szmatką i nie ma śladu z tym że środek jest tłusty i trzeba po nim umyć auto.
Jak koledzy wyżej polecam również glinkę tyle że jeśli auto jest mocno zasmolone glinka soft nie zrobi szału natomiast glinka medium narobi hologramów więc zastanów się na czym Ci zależy czy tylko chcesz usunąć smołę i asfalt czy może więcej osadów na lakierze aha i czy dalej ma być wykonywana jakaś korekta lakieru czy co. Jeśli zależy Ci tylko na usunięciu smoły i asfaltu to mogę polecić ten DECABIT cena ok. 15zł wystarczy na 2-3 auta wiadomo zależy jak mocno zasmolone.
Jak koledzy wyżej polecam również glinkę tyle że jeśli auto jest mocno zasmolone glinka soft nie zrobi szału natomiast glinka medium narobi hologramów więc zastanów się na czym Ci zależy czy tylko chcesz usunąć smołę i asfalt czy może więcej osadów na lakierze aha i czy dalej ma być wykonywana jakaś korekta lakieru czy co. Jeśli zależy Ci tylko na usunięciu smoły i asfaltu to mogę polecić ten DECABIT cena ok. 15zł wystarczy na 2-3 auta wiadomo zależy jak mocno zasmolone.
- grzechotek
- Ma gadane
- Auto: Golf MK6
- Silnik: BSE
Re: Usunięcie śladów smoły i asfaltu z lakieru
Temat dawno nie poruszany, ale muszę odkopać. Mam czarne kropki na lakierze, a niestety Golf jest biały i te kropki rzucają się w oczy. Co polecacie na smołę i asfalt ? Ale taki środek by lakieru nie zniszczył. Próbowałem masłem, schodzi ale trzeba grubą warstwę nałożyć i trochę poczekać.
Re: Usunięcie śladów smoły i asfaltu z lakieru
Preparat dedykowany do usuwania kleju i smoły typu ADBL Tar & Glue Remover albo Prickbort. Uważaj na plastiki nielakierowane i lampy.grzechotek pisze: ↑ndz paź 31, 2021 19:44Temat dawno nie poruszany, ale muszę odkopać. Mam czarne kropki na lakierze, a niestety Golf jest biały i te kropki rzucają się w oczy. Co polecacie na smołę i asfalt ? Ale taki środek by lakieru nie zniszczył. Próbowałem masłem, schodzi ale trzeba grubą warstwę nałożyć i trochę poczekać.