Stopiony tłok
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Stopiony tłok
Witam Mam pytanie gdyż słabo orientuję sie w silnikach Vag narazie i potrzebuje pomocy i odpowiedzi na pare pytań
1.od jakiego silnika podejdą tłoki do bloku pg 8v
2.ile można zebrać materiału z cylindra
3.jaki inny silnik podejdzie pod osprzęt z pg
4.ew ma ktos na sprzedaż silnik pg ew sam blok
u mnie niestety tłok(pierwszy) sie stopił i terz pytanie co mogło być przyczyna (wiadomo mogło być wszystko mozliwe )
1.od jakiego silnika podejdą tłoki do bloku pg 8v
2.ile można zebrać materiału z cylindra
3.jaki inny silnik podejdzie pod osprzęt z pg
4.ew ma ktos na sprzedaż silnik pg ew sam blok
u mnie niestety tłok(pierwszy) sie stopił i terz pytanie co mogło być przyczyna (wiadomo mogło być wszystko mozliwe )
Re: Stopiony tłok
Albo miałes na pierwszym garku lejący wtrysk ,albo spalanie stukowe.Na allegro jest pełno słupków do kupienia także części dostaniesz.
3 x PG było
czas na VR6+ obecnie corrado 2.8 24V BDE.Za jakiś czas r32.
czas na VR6+ obecnie corrado 2.8 24V BDE.Za jakiś czas r32.
Stopiony tłok
Kolejny pierwszy tłok spalony , jak widać posiadacze PG dzielą się na dwie grupy , ci co mieli już spalony tłok i ci co będą mieli
Stopiony tłok
Raczej na tych, co mają sprawny osprzęt, dobrą regulację i mody z głową, albo zapłon "na oko', chipy z Allegro by SLS czy inny badziew, pompy 3 barowe i w efekcie spalone 1 tłokisaliczek pisze:Kolejny pierwszy tłok spalony , jak widać posiadacze PG dzielą się na dwie grupy , ci co mieli już spalony tłok i ci co będą mieli
Stopiony tłok
z tego co wiem to motor seria ,wiec tak jak napisal Ladro pewnie wtrysk lał ,a ze pierwszy z brzegu od zasilania na listwie to norma
GOLF MK4 R32 OEM - niuu car
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
AUDI R$4 B5 ,Big Brake rs6 C7 390mm,Wagner,BC Racing...-family car
AUDI S3 8L ABT IMOLA YELLOW BAM-wife car
MK2 R32 4Motion ,Rallye?
- GregorzG60
- Użytkownik
Stopiony tłok
sprawdzic flow i rozpylanie
http://gregor10.pl Chiptuning Diagnostyka Hamownia DPF OFF
Stopiony tłok
"Można podpiąć wtrysk " na krótko" i to
sprawdzić ?".ja,jako że w pobliżu brak chętnych do pomocy,poprostu wyjąlem listwe,nie odpinajac niczego pod wtryski podstawilem 4 szklanki,i zacząłem kręcić zapłonem,widać było że wtryski rozpylają paliwo,potem we wszystkich szklankach zmierzyłem ilość paliwa,wszędzie tyle samo,no to chyba wsio z nimi ok.
sprawdzić ?".ja,jako że w pobliżu brak chętnych do pomocy,poprostu wyjąlem listwe,nie odpinajac niczego pod wtryski podstawilem 4 szklanki,i zacząłem kręcić zapłonem,widać było że wtryski rozpylają paliwo,potem we wszystkich szklankach zmierzyłem ilość paliwa,wszędzie tyle samo,no to chyba wsio z nimi ok.
Stopiony tłok
a jak sprawdzić czy mają max wydajność? Czy przy max bucie leją max swoją wydajność?
Można by na krótko podłączyć do tego pompa paliwa regulator na 3 bary i sprawdzić ile naleją w danym czasie?
Co Wy na to?
Można by na krótko podłączyć do tego pompa paliwa regulator na 3 bary i sprawdzić ile naleją w danym czasie?
Co Wy na to?
Stopiony tłok
Hmm,nie bardzo się znam na tym ale logika podpowiada mi,że wtrysk podaje paliwo z taką samą wydajnością na wolnych obrotach jak i z pedałem w podłodze,tyle że jak zwiększasz obroty silnika,to zwiększasz też częstotliwość podawania paliwa przez wtryski.Tak mi się przynajmniej wydaje.
Stopiony tłok
A korekcja czasu wtrysków? Występuje przecież różne AFR, sonda daje sygnał i na jej podstawie zuboża bądż bogaci mieszankę.
Ja bym to zrobił w taki sposób, że podłaczyłbym na krótko wszystkie wtryski i zobaczył ile kazdy naleje w danym czasie, wtedy bym wiedział czy każdy leje swoje max.
Ja bym to zrobił w taki sposób, że podłaczyłbym na krótko wszystkie wtryski i zobaczył ile kazdy naleje w danym czasie, wtedy bym wiedział czy każdy leje swoje max.