[mkIII] zgrzyta wsteczny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mkIII] zgrzyta wsteczny
golf mk3 1.4 benz
przy wrzucaniu wstecznego coś mi zgrzyta w skrzyni, podkręciłem juz troche linke od sprzęgła ale to nie duzo pomogło i nie wiem czy podciągać dalej , jest moze jakaś zasada kiedy przestać podkręcać linke? czy do momentu az sie acznie slizgac i wtedy spowrotem odkręcać
co moze byc jeszcze przyczyną tych zgrzytów, zaznaczam, ze występują one tylko przy mocno rozgrzanym silniku, czy mało oleju w skrzyni tez moze byc przyczyną?
inne biegi wchodzą lekko
od Quatro7: uprzejmie prosi się o precyzowanie tematów
przy wrzucaniu wstecznego coś mi zgrzyta w skrzyni, podkręciłem juz troche linke od sprzęgła ale to nie duzo pomogło i nie wiem czy podciągać dalej , jest moze jakaś zasada kiedy przestać podkręcać linke? czy do momentu az sie acznie slizgac i wtedy spowrotem odkręcać
co moze byc jeszcze przyczyną tych zgrzytów, zaznaczam, ze występują one tylko przy mocno rozgrzanym silniku, czy mało oleju w skrzyni tez moze byc przyczyną?
inne biegi wchodzą lekko
od Quatro7: uprzejmie prosi się o precyzowanie tematów
nie chce być nie miły ale tyle to ja wiem i do tego sie stosujemelon pisze:nie wrzucaj wstecznego toczac sie do przodu lub tyłu i na wyzszych obortach
czyli masz stac w miejscu na wolnych obortach i wtedy wrzuc to nie bedzie zgrzytac...
mimo to zgrzyta i nie wiem czy dalej podciągać sprzęgło czy szukac przyczyny w czymś innym
-
- Mały gagatek
- Auto: VW JETTA mk2
Re: zgrzyta wsteczny
Mam takie same objawy i tylko się to dzieje jak auto jest zagrzane. Wg mnie to jest mało oleju w skrzyni i trzeba zmienić, ojciec miał tak w VW kiedyś i pomogło jak wymieniliśmy na nowy.adamo122 pisze:golf mk3 1.4 benz
inne biegi wchodzą lekko
[url=http://www.tkk.org.pl]TUNING KLUB KRAKÓW[/url]
Mysle ze jak bez oleju to sporo...z tego co mi sie wydaje to nie jest takie trudne bo tam sie odkreca jeden korek zeby spuscic a potem sie zalewa drugim wlewem i tyle...przejedz sie po kilku zakladach moze gdzies zrobia to taniej (powinni)...do tekiej roboty nie trzeba jezdzic do dobrego i drogiego zakladu bo to moze zrobic kazdy i raczej nie da sie tego zle zrobic...a 90 zl za robote porownywalna ze zwykla zmiana oleju to wg mnie duzo
chyba źle sie wyraziłem albo zostałem źle zrozumiany 90 zł to cena za wymiane i olej , za samą wymiane 90 zł to byłoby kompletne ździerstwo (chyba newet w aso tyle nie biora) , także cena 90 zł obejmuje olej i wymianedukem pisze:Mysle ze jak bez oleju to sporo...z tego co mi sie wydaje to nie jest takie trudne bo tam sie odkreca jeden korek zeby spuscic a potem sie zalewa drugim wlewem i tyle...przejedz sie po kilku zakladach moze gdzies zrobia to taniej (powinni)...do tekiej roboty nie trzeba jezdzic do dobrego i drogiego zakladu bo to moze zrobic kazdy i raczej nie da sie tego zle zrobic...a 90 zl za robote porownywalna ze zwykla zmiana oleju to wg mnie duzo
nie wiem tylko co do tego korka o którym mówisz, z tego co ja słyszałem to tam niema zadnego korka , olej ponoć trzeba odpompować (tzn odessać) , jesteś pewny tego co piszesz? moge sie mylić , specem nie jestem i nigdy nie wymieniałem oleju w skrzyni