Glośniki
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Nowicjusz
Glośniki
HI !
Mam stare (jakies 5 lat) samo robione kolumny głośnikowe. Średnio tonowe 20 cm i nisko tonowe 7 cm. Moje pytanie brzmi - czy bym mógł bez wzmacniacza wziąć te średnio tonowe i włożyć je w tylną półkę i po prostu podpiąć je do radia ?
Nie mam głośników w tylnich drzwiach a te samoróbki po prostu leża i się kurzą.
pzdr
Mam stare (jakies 5 lat) samo robione kolumny głośnikowe. Średnio tonowe 20 cm i nisko tonowe 7 cm. Moje pytanie brzmi - czy bym mógł bez wzmacniacza wziąć te średnio tonowe i włożyć je w tylną półkę i po prostu podpiąć je do radia ?
Nie mam głośników w tylnich drzwiach a te samoróbki po prostu leża i się kurzą.
pzdr
Glośniki
+1powalla pisze:Zostaw półkę w spokoju , szkoda ją dziurawić ...dlaczego? Poczytaj o stereo i o scenie (w skrócie na koncercie też nie stoisz tyłem ) . W aucie ma grać przód , a z tyłu tylko i wyłącznie subwoofer .
Jak masz taki zapał do pracy to lepiej wygłusz przednie drzwi.
Glośniki
Kolego, bardzo dużo postów jest na ten temat, dlaczego nie warto montowac głośników na tył. Nie będę oryginalny i powiem tylko tyle, że lepiej zainwestuj w bardzo dobry sprzęt na przód + wytłumienie drzwi... i jak to mirek handlarz powiada...Będziesz Pan zadowolniony.
-
- Nowicjusz