[MK4] Reset komputera - jak to zrobić?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bojar
- Ma gadane
- Kontakt:
[MK4] Reset komputera - jak to zrobić?
Witam,
pisałem w innym poście o problemie z zamkiem centralnym na pilota- działa, kiedy chce
Kolega z forum radził reset komputera- podobno to zresetuje też sterownik i wszystko będzie działać ok??
Jak można to zrobić?
Czy da się zresetować kompa poprzez odłączenie akumulatora? Trzeba odłączyć obie klemy akumulatora, czy wystarczt tylko "minus" ?
Czy jednak radzicie jechać do jakiegoś mechanika?
Proszę o odp.
Pozdro!
pisałem w innym poście o problemie z zamkiem centralnym na pilota- działa, kiedy chce
Kolega z forum radził reset komputera- podobno to zresetuje też sterownik i wszystko będzie działać ok??
Jak można to zrobić?
Czy da się zresetować kompa poprzez odłączenie akumulatora? Trzeba odłączyć obie klemy akumulatora, czy wystarczt tylko "minus" ?
Czy jednak radzicie jechać do jakiegoś mechanika?
Proszę o odp.
Pozdro!
Ostatnio zmieniony pt sie 25, 2006 21:22 przez bojar, łącznie zmieniany 1 raz.
[b][u]Walcz walcz walcz- Ty walczysz, ja walczę!!![/b][/u
Legia Warszawa !!!
Legia Warszawa !!!
- bojar
- Ma gadane
- Kontakt:
Dzięki za pomoc- spróbuję, a jak nie zadziała, to jadę do mechanika i napiszę dla potomnych, co trzeba zrobić
Oczywiście punkciki dla Was !
Pozdro!
[ Dodano: Czw Cze 08, 2006 00:49 ]
Witam,
zrobiłem tak, jak mi radziliście, ale niestety nic nie pomogło- nadal centralny działa, jak chce...
Zwarłem "+" i "-" klemę od akumulatora (oczywiście prrzy zdjętych klemach ) tak na około 2-3 minuty...
Czy może spróbować jeszcze raz i zostawić tak na dłużej, czy dać sobie z tym spokój i jechać do specjalisty?
Pozdro!!!
Oczywiście punkciki dla Was !
Pozdro!
[ Dodano: Czw Cze 08, 2006 00:49 ]
Witam,
zrobiłem tak, jak mi radziliście, ale niestety nic nie pomogło- nadal centralny działa, jak chce...
Zwarłem "+" i "-" klemę od akumulatora (oczywiście prrzy zdjętych klemach ) tak na około 2-3 minuty...
Czy może spróbować jeszcze raz i zostawić tak na dłużej, czy dać sobie z tym spokój i jechać do specjalisty?
Pozdro!!!
[b][u]Walcz walcz walcz- Ty walczysz, ja walczę!!![/b][/u
Legia Warszawa !!!
Legia Warszawa !!!
Co do resetu to na własnym przykładzie moge powiedzieć ze mozliwe jest zresetowanie kompa .... robiłem to kilka razy kiedy miałem problemy z silnikiem krokowym...
Gdzieś wyczytałem ze po resecie komputer startuje z ustawień fabrycznych a jeśli jest coś zle wtedy zaczyna łapać błędy .
Osobiście nie polecam zwierania klemów (zdiętych) ze względu na elektronikę (kondensatory itp.) a całkiem bezboleśnie wystarczy zdjąć kleme (+) i włączyć zapłon na 3 min. wtedy (przynajmniej u mnie) komp resetował sie na BANK..... POZDR.....
Gdzieś wyczytałem ze po resecie komputer startuje z ustawień fabrycznych a jeśli jest coś zle wtedy zaczyna łapać błędy .
Osobiście nie polecam zwierania klemów (zdiętych) ze względu na elektronikę (kondensatory itp.) a całkiem bezboleśnie wystarczy zdjąć kleme (+) i włączyć zapłon na 3 min. wtedy (przynajmniej u mnie) komp resetował sie na BANK..... POZDR.....
++++++++ CB CH.19 ++++++++
PRESIDENT JACKSON
PRESIDENT JACKSON