Problem z nadmuchem MK4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- damiano155
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem z nadmuchem MK4
witam mam problem z nadmuchem a mianowicie cały czas leci gorące powietrze , nawet gdy ustawie na zimne, tak jakby w ogóle nie reagował na ustawienie ciepła... proszę o pomoc
- damiano155
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem z nadmuchem MK4
Sprawdź czy pokrętło się za lekko nie obraca. Winowajcą będzie linka. Odkręć panel i zobacz czy nie spadła.
Bez dymu nie ma ognia... TDI
- damiano155
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem z nadmuchem MK4
Na poczatku ściągnij pokrętła nawiewu pociąg do siebie. Później ramkę która znajduje się wokół pokręteł nawiewu. Jak ściągniesz tę ramkę to popatrz na obudowy pokręteł każde chyba z 3 stron ma zapadki, jak lekko odegniesz w wszystkie zdejmiesz całą obudowę.
Bez dymu nie ma ognia... TDI
- sidewind76
- Użytkownik
Problem z nadmuchem MK4
jedna uwaga aby zdjąć pokrętło musi ono być ustawione w środkowym położeniu inaczej nie zejdzie
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
Problem z nadmuchem MK4
Ja stawiam na drugą stronę linki.
Między tunelem środkowym a całą obudową nawiewu jest szczelina, tam znajdziesz dźwignię która obraca klapami ciepło-zimno, dźwignia jest wkładana od dołu i może wyskoczyć. Spróbuj kręcąc pokrętłem wcisnąć dźwignię na swoje miejsce. Lepiej zaglądać tam od strony pasażera, nie przeszkadzają pedały i osłony, przynajmniej u mnie tak było.
Między tunelem środkowym a całą obudową nawiewu jest szczelina, tam znajdziesz dźwignię która obraca klapami ciepło-zimno, dźwignia jest wkładana od dołu i może wyskoczyć. Spróbuj kręcąc pokrętłem wcisnąć dźwignię na swoje miejsce. Lepiej zaglądać tam od strony pasażera, nie przeszkadzają pedały i osłony, przynajmniej u mnie tak było.