[MK3] Szyba Czołowa. Jaki Koszt i gdzie najlepiej założyć ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Szyba Czołowa. Jaki Koszt i gdzie najlepiej założyć ?
Witam !!! Mam pękniętą przednia szybe w golfie 3 z 1992 roku !!! Nie wie ktoś czy w okolicach Włocławka tanio ktoś ma jakieś szyby i zakłada ?We Włocławku najtaniej 410 zł ze wszystkim ale chyba jutro pojade do Kikółkowa chyba (koło Koła) bo mnie wszystko wyniesie 350-360 Prosze o odpowiedź i pozdro !!!
Ostatnio zmieniony czw sie 24, 2006 22:03 przez kamil_sta, łącznie zmieniany 1 raz.
jakieś 350 zł za barwioną szybę z pasem to chyba norma
warto, żeby samochód po założeniu szyby sobie odstał dłuższy czas (mnie szybiarz ostrzegał, żeby mocno uważać na dołki czy torowiska przez ok. 3 dni, a niektórzy nie oddadzą ci auta tego samego dnia) to po prostu musi dobrze wyschnąć, bo szyba przenosi naprężenia
warto, żeby samochód po założeniu szyby sobie odstał dłuższy czas (mnie szybiarz ostrzegał, żeby mocno uważać na dołki czy torowiska przez ok. 3 dni, a niektórzy nie oddadzą ci auta tego samego dnia) to po prostu musi dobrze wyschnąć, bo szyba przenosi naprężenia
Re: [MK3] Szyba Czołowa. Jaki Koszt i gdzie najlepiej założy
przyjedź do Ostródy z szybą (koszt w Olsztynie samej szyby to do 300zł(ztrzelilem bo do swojego paska kupiłem zieloną z pasem za 227zł) oczywiście bez uszczelekkamil_sta pisze:Witam !!! Mam pękniętą przednia szybe w golfie 3 z 1992 roku !!! Nie wie ktoś czy w okolicach Włocławka tanio ktoś ma jakieś szyby i zakłada ?We Włocławku najtaniej 410 zł ze wszystkim ale chyba jutro pojade do Kikółkowa chyba (koło Koła) bo mnie wszystko wyniesie 350-360 Prosze o odpowiedź i pozdro !!!
i sam wklejałem, mam wszystko co trzeba i kleje i podkłady do kleju ! oraz odpowiednie przyssawki
jak przyjedziesz weź parę piwek (no wiesz koszty kleju ... ) a pod 5-6 godzinach bedziesz mógł spokojnie powoli odjechać po jej wklejeniu nie licząc czasu wycinania i przygotowania ...
Powiem Ci tylko że szybę to wymienić potrafi sporo ludzi tylko nie każdy robi to dobrze więc nie rób tego w żadnym zakładzie blacharskim czy lakierniczym ani za "flaszkę" ja potem często poprawiam ich pracę wycinam szyby klientom (odzyskuje całe) i jadą robić auta znów bo rdza wywala na dach albo woda leci po zimie do środka bo nie dano podkładu na lakier (mało kto to robi) Robię przy tym z 8 lat i widziałem takie rzeczy że głowa boli Nie oszczędzaj na tym bo to również sprawa bezpieczeństwa
Szyba założona - Kikół - ok. 10km odc Lipna - Ital Glass - facet jest włochem - 235 zł szyba z pasem zielonym + 90 zł robocizna - Wszystko Ok !!!! POlecam !!!!
PS ... Po Włozeniu szyby została u góry przyklejona taśmą którą po dojechaniu odkleiłem - jechałem spowrotem spokojnie jakieś 80 - 100 km/h i wszystko ok - oczywiście musiałem uwarzać na dziury !!!
PS ... Po Włozeniu szyby została u góry przyklejona taśmą którą po dojechaniu odkleiłem - jechałem spowrotem spokojnie jakieś 80 - 100 km/h i wszystko ok - oczywiście musiałem uwarzać na dziury !!!
no ja pierwszty raz wymieniałem w swoje Audi ok.8 lat temu, i tak zacząłęm, nie mam warsztatu bo pracuje zupełnie przy czym innym, ale robię to wydaje mi się że dobrze.Kand pisze:Powiem Ci tylko że szybę to wymienić potrafi sporo ludzi tylko nie każdy robi to dobrze więc nie rób tego w żadnym zakładzie blacharskim czy lakierniczym ani za "flaszkę" ja potem często poprawiam ich pracę wycinam szyby klientom (odzyskuje całe) i jadą robić auta znów bo rdza wywala na dach albo woda leci po zimie do środka bo nie dano podkładu na lakier (mało kto to robi) Robię przy tym z 8 lat i widziałem takie rzeczy że głowa boli Nie oszczędzaj na tym bo to również sprawa bezpieczeństwa
wymieniałem już w kilkunastu autkach (swoich i znajomych) i nie mam czego się wstydzić, nie byłl reklamacji nic nie rdzewieje, i cieknie itd...
dla znajomych robiłem powiedzmy że nie za darmo ale za zwrot kleju
BTW
Kand a nie chcesz kupić troszkę takiego kleju (białego) do wklejania (mam z 1000szt "kondoników" zapakowanych ładnie w kartonach) i odpowiedniego podładu "Primera" ???
[ Dodano: Pon Sie 28, 2006 08:29 ]
powiem Ci że kiedyś też tak zrobiłem, pojechałeś ale po jakim czasie ?kamil_sta pisze:Szyba założona - Kikół - ok. 10km odc Lipna - Ital Glass - facet jest włochem - 235 zł szyba z pasem zielonym + 90 zł robocizna - Wszystko Ok !!!! POlecam !!!!
po 4 godz to OK, ale nie daj boże jak obsunęła się w dół bo nie było kliników na dole
to może cieknąć do śrdoka czego i nie życze, ale i to się da naprawić ...
ale napewno nie kupisz u nich taniej jak ode mnie 12zł/1sztKand pisze:Dzięki ale nie skorzystam mam swoich dostawcówRobertP pisze:Kand a nie chcesz kupić troszkę takiego kleju (białego) do wklejania (mam z 1000szt "kondoników" zapakowanych ładnie w kartonach) i odpowiedniego podładu "Primera" ???
[ Dodano: Pon Sie 28, 2006 10:00 ]
te podpurki nie zawsze dobrze trzymają, ja zawsze robię dodatkowe "kołeczki" ...kamil_sta pisze:Na dole są specjalne podpurki na których szyba się zatrzymała ale jest już wszystko ok !!! Szyba trzyma i co najważniejsze nie przecieka
i nie wszystkie samochody je posiadają