[MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jurrob, na grupie regionalnej pytaj/szukaj
Re: [MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zega
witam posiadam Bore 2000 1,9 tdi licznik 1J0920841B jest to pełny fis, czy można w nim uaktywnić Welcome lub ile można przejechać , dodam że po odczycie epromu adres jest do 07f0 ale tylko do 0360 są jakies wpisy a dalej same ffff
Witam Panowie,
zegary 1J0 920 846 C VDO. Wiem juz ze kablem KKL na USB nic nie zdzialam, pytanie natomiast czy da sie zgrac EEPROM kablem VAG106 Dual-K&CAN na USB, o takim jak ten: http://image.dhgate.com/albu_263470676_00/1.0x0.jpg
zegary 1J0 920 846 C VDO. Wiem juz ze kablem KKL na USB nic nie zdzialam, pytanie natomiast czy da sie zgrac EEPROM kablem VAG106 Dual-K&CAN na USB, o takim jak ten: http://image.dhgate.com/albu_263470676_00/1.0x0.jpg
testowałeś vag eepromer 1.19?elliot pisze:Wiem juz ze kablem KKL na USB nic nie zdzialam,
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Właśnie przetestowałem i zgadnij co... działa Fakt, że troche sie bałem, bo na 8 udanych prób zgrania eepromu, miałem 3 różne wersje. Za dobrą uznałem tę która powtórzyła sie 4xgrg474 pisze:testowałeś vag eepromer 1.19?
Wcześniej próbowałem wersją 1.18 ale była chyba jakaś trefna - 1.19 zadziałała od razu. No i przy wgrywaniu pierwsza próba nieudana, na szczęście za druga poszło bez pudła. Wszystko hula RKM i podświetlenie wskazówek działa.
Wielkie dzięki!
Przy pierwszym podejściu sczytania epromu dostawałem 3 różne odczyty na 10 i zwątpiłem ale zauważyłem ze w momencie zgrywania jak miałem otwarte drzwi w samochodzie i grało radio to działy się cuda czasem urywało czytanie w połowie ,Podejście drugie - siadam w samochodzie i nic nie uruchamiam nie otwieram drzwi ,efekt na 10 zgrywań wszystkie identyczne żadnego urywania w połowie. Soft zgrany zasięg na baku uruchomiony licznik 1J0920826C KOMBI+WEGFAHRSP VDO V13 wielkość softu 2 KB kabelek KKL na usb z allegro E-SKAN. Wielkie dzięki grg474grg474 pisze:testowałeś vag eepromer 1.19?elliot pisze:Wiem juz ze kablem KKL na USB nic nie zdzialam,
Było 259Nm/112KM jest 308Nm /145KM Made in Daron7
Cz udało się komuś połączyć z licznikiem i zgrać wsad z licznika 1J5 920 826 CX za pomocą VAG Tacho?
Panowie, powiedzcie jak to w końcu jest. Mam autko Bora rok 2001 silnik ASZ, 1/2 fis, zegary ze srebrnymi obwódkami, nie wiem jakie są jego numery ale gość w serwisie wyspecjalizowanym w VAG powiedział z góry że się nie da aktywować. Da się czy się nie da?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6275086" onclick="window.open(this.href);return false; <---- Mój Borat
Witam Pnowie
Posiadam Golfa IV 1.6 16v z 2000r , pierwsza rej. 19.09.2000r , zegary bez ringów , 1/2fis , czy jest możliwość aktywacji podświetlenia wskazówek zegara ?
Posiadam Golfa IV 1.6 16v z 2000r , pierwsza rej. 19.09.2000r , zegary bez ringów , 1/2fis , czy jest możliwość aktywacji podświetlenia wskazówek zegara ?
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=486014" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Na 99% się da,podłączenie pod komputer i odczytanie numeru wyjaśni czy się da czy nie.Tomos15 pisze:Panowie, powiedzcie jak to w końcu jest. Mam autko Bora rok 2001 silnik ASZ, 1/2 fis, zegary ze srebrnymi obwódkami, nie wiem jakie są jego numery ale gość w serwisie wyspecjalizowanym w VAG powiedział z góry że się nie da aktywować. Da się czy się nie da?
Witam odczytałem eeprom mojego licznika i wychodzi na to że jest to 1JO 920 846 AX wersja IMMO3 i chyba typ VDO, aktywowałem "welcome" oraz RKM ale zniknęło mi średnie spalanie. Jak to zmienić żeby np. zamiast średniej prędkości było średnie spalanie ?
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Przełączałeś przełącznikiem na manetce i nie ma?Gibon994 pisze:Witam odczytałem eeprom mojego licznika i wychodzi na to że jest to 1JO 920 846 AX wersja IMMO3 i chyba typ VDO, aktywowałem "welcome" oraz RKM ale zniknęło mi średnie spalanie. Jak to zmienić żeby np. zamiast średniej prędkości było średnie spalanie ?
Rozwiązaniem okazało się ponowne przekodowanie oryginalnego wsadu
Ostatnio zmieniony pt lis 22, 2013 21:01 przez Gibon994, łącznie zmieniany 1 raz.