Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
ładnie wygląda na tej feldze. Ale ja szukam czegoś nowego czego nikt nie ma, albo jest tego bardzo mało a tak to będziemy dwóch takich samych w wwl
-
- Gadatliwa bestia
Witam, mam pytanie, jakie felgi lepiej kupic o parametrach 8,5J ET30 czy 8J ET35 i opony 215/40/18 aby uzyskac lepszy efekt przy wypychaniu dystansem ?
boris_kafarrow pisze:8,5J ET30
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
Zwykle sam tu pomagam, ale teraz ja potrzebuje pomocy.
Temat prosty i krótki - 9.5j z przodu w mk4 na 215/40 (ale gumę można pominąć w obliczeniach - chodzi o zmieszczenie felgi) - jakie et? mi wychodzi z obliczeń ET25, ale muszę w jakiś sposób bardziej schować do ET30.
Techniki? kombinacje? podcinania? każda rada mile widziana
Temat prosty i krótki - 9.5j z przodu w mk4 na 215/40 (ale gumę można pominąć w obliczeniach - chodzi o zmieszczenie felgi) - jakie et? mi wychodzi z obliczeń ET25, ale muszę w jakiś sposób bardziej schować do ET30.
Techniki? kombinacje? podcinania? każda rada mile widziana
Shmatan, na 18 cali?
z bardziej profi roboty można "jabłko" rozwiercić i zmienić kąt koła ale to samo zrobisz camber kitem bez demolki
ja w mk3 jak 9j nie chciało sie schować szlifowałem amor szlifierką o 2mm w miejscu gdzie była felga
mierzyłes kiedyś ile cali jest od amora do nadkola bez felgi założonej?
z bardziej profi roboty można "jabłko" rozwiercić i zmienić kąt koła ale to samo zrobisz camber kitem bez demolki
ja w mk3 jak 9j nie chciało sie schować szlifowałem amor szlifierką o 2mm w miejscu gdzie była felga
mierzyłes kiedyś ile cali jest od amora do nadkola bez felgi założonej?
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
M@XIMUS, 18". Nie mierzyłem, ale z tego co mi wychodzi to będzie wystawać jakieś 20mm przy et 25 - z tego powodu conajmniej 5mm musiałbym urwać. Moje pomysły (na razie) to:
podszlifowanie amora (ale tylko nadwyżki w formie gwintu)
podtoczenie wewnętrznego rantu felgi
naturalnie zagięcie rantów błotnika
Chamberów chce uniknąć, na sworzniu oczywiście wykrzywimy ile się da, ale tam regulacja jest malutka.
podszlifowanie amora (ale tylko nadwyżki w formie gwintu)
podtoczenie wewnętrznego rantu felgi
naturalnie zagięcie rantów błotnika
Chamberów chce uniknąć, na sworzniu oczywiście wykrzywimy ile się da, ale tam regulacja jest malutka.
A może poprostu lepiej nie przesadzac z taką szerokością na przodzie, bo po kiego aż tyle na front ?!
To chyba oczywiste, że gdyby nie fakt że mogę taki setup kupić w dobrej kasie to szukałbym maks 8.5j na przód ;]. Po prostu pojawiła się dobra felga, w dobrym stanie, z dobrą gumą i jeszcze niedaleko mnie, i tak sobie obczajam jak to zmieścić.
Myślałem, że to takie Twoje widzi mi się - "chcę miec 9,5' z przodu i hhuuuu" .
- trepson_vlcrew
- VAG ŁOWICZ
Jakie oponki na koła 8 i 8,5 cala żeby łądny naciąg był ?
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413934
#vlcrew #bagged #12_5j #widebody #1.8t #custom #LY3D #mk4
theblues888, na 8j naciąg hmm 205/40 lub 205/35
jak nie masz esp to bym spóbował dać 35 a prżód i 40 na tył
jak nie masz esp to bym spóbował dać 35 a prżód i 40 na tył
Witam Panowie
Jakie oponki letnie proponujecie dla tej felgi (15"). Cena oponki myślę ze do 250zł/szt.
Pozdrawiam
Jakie oponki letnie proponujecie dla tej felgi (15"). Cena oponki myślę ze do 250zł/szt.
Pozdrawiam
- trepson_vlcrew
- VAG ŁOWICZ
M@XIMUS, a jak z szerokościa opony
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413934
#vlcrew #bagged #12_5j #widebody #1.8t #custom #LY3D #mk4
theblues888, Zależy od gleby - jak taka jak u Ciebie na fotkach to w żadne "35" się nie pchaj bo będzie wheel gap na 4 palce, tylko zakładaj klasyczne 215/40 lub 205/45. Naciąg będzie ledwo ledwo, ale w ogólnym rozrachunku jakoś to będzie wyglądać.
Jak planujesz zejść na te -90 czy tam niżej to 205/40 lub 215/35.
Jak planujesz zejść na te -90 czy tam niżej to 205/40 lub 215/35.