sprzeglo vr6 a spiek?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja testowalem na ori sachs i nic sie nie dzialo, na valeo puszcza przy duzo mniejszym momencie tak samo na luku.. z tego pewnie tez wynika roznica cenowa...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
im więcej klocków tym bardziej sprzęgło normalne ale i tak spiek do jazdy po mieście to masakra, jest tak jak pisze evolution działanie efektywne pedału skraca się o polowe a polowa efektywna działa tak że puszczenie pedału o 1 mm powoduje albo rwanie ostro do przodu albo zgaśniecie silnika wszystko zależy ile gazu dasz na pewno nie ma żadnego porównania ze sprzęgłem organicznym
mialem w octavi tdi vp 200ps docisk ori sachs vr6 i spieka 6 ramiennego. jezdzilem na tym na codzien bez zadnego problemu. jazda w korkach ktore wiecej stoja niz jada jest wkurzajaca to prawda. ale zadnego naprawde duzego problemu niema na codzien, teraz mam w innym aucie exedy organiczne i jest bardziej szarpiace jak spiek z dociskiem vr6
sprzeglo vr6 a spiek?
cześć mam właśnie dylemat mam ATD podkręcone na ok 140KM i 330NM i po 8tys km sprzęgło lekko ślizga na 4i 5 biegu,przy dodaniu gazu gwałtownie powyżej 2k obr,auto ma teraz przejechane 210tys km a na czipie jeżdże no tak od maja i zrobiłem 8tys km i zastanawiam się czy zrobić spiekowe czy inne czy jeszcze inna smutna opcja wywalić czipa i założyć normalne,jak się ma ogólnie silnik przy spiekach itd?Czy przy spieku padają szybciej przeguby itd te rzeczy od pprzeniesiu napędu?skrzynia mi może paść?lubię sobie powkręcać i czasem poszaleć dość porządnie,auto ma 8s do 100km/h
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: sprzeglo vr6 a spiek?
Pakuj koło zamachowe 1masowe + sprzegło z G60 a nie żadne spiekiHarnold pisze:cześć mam właśnie dylemat mam ATD podkręcone na ok 140KM i 330NM i po 8tys km sprzęgło lekko ślizga na 4i 5 biegu,przy dodaniu gazu gwałtownie powyżej 2k obr,auto ma teraz przejechane 210tys km a na czipie jeżdże no tak od maja i zrobiłem 8tys km i zastanawiam się czy zrobić spiekowe czy inne czy jeszcze inna smutna opcja wywalić czipa i założyć normalne,jak się ma ogólnie silnik przy spiekach itd?Czy przy spieku padają szybciej przeguby itd te rzeczy od pprzeniesiu napędu?skrzynia mi może paść?lubię sobie powkręcać i czasem poszaleć dość porządnie,auto ma 8s do 100km/h
Vw Polo 1.9TDI 86c RWD Central -> 12.84s 402m na ślizgającym sprzęgle i delikatnie pod górkę :D
https://www.facebook.com/VwPoloTDIRWD/?fref=ts
sprzeglo vr6 a spiek?
ok dzięki za Twoją radę,mi mechanik powiedział że spiek jest " nie do *#cenzura#*" tylko nie dopytałem czy docisk trzeba też zmeiniać...
sprzeglo vr6 a spiek?
na początek zamiast pakować sie od razu w spieki to daj tarczę do jakiegoś zakładu, aby nabili ci okładziny organiczne.
Sprzedam fabrycznie nowe wyświetlacze full fis do liczników z MK4
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
Wymiana za dopłatą.
Kontakt: 513680655 lub PW
sprzeglo vr6 a spiek?
okej dzięki a co to są te okładziny organiczne??pomogą jakoś??mam dość duży moment,a co z 2 masem zrobić??ile w takim zakładzie może to kosztować??
-
- Użytkownik
- Kontakt:
330Nm to duzy > ja mam 420Nm ... mam sprzęglo VR6 i daje rade. Pakuj 1mas i sprzegło z G60 . ile razy mamy Ci pisać to samo ??Harnold pisze:okej dzięki a co to są te okładziny organiczne??pomogą jakoś??mam dość duży moment,a co z 2 masem zrobić??ile w takim zakładzie może to kosztować??
Vw Polo 1.9TDI 86c RWD Central -> 12.84s 402m na ślizgającym sprzęgle i delikatnie pod górkę :D
sprzeglo vr6 a spiek?
dobrze,tak zrobię a słuchaj w jakim silniku masz te 420NM??i co za auto??też mk IV?? powiedz mi też czy nie martwić się o skrzynię i inne komponenty bo mam 210 tys przebiegu,czy mi tez z tą mocą i momentem skrzynia padnie?Miałby ktoś doświadczenie w ATD??
-
- Gadatliwa bestia
Nawet w seryjnym aucie może Ci się zepsuć skrzynia. Ja miałem 400nm w ATD i po wielokrotnych starach ze świateł nic się nie działo. Skrzynia poddała się niestety przy paleniu gumy na 2 biegu, zepsuła się po 3 dniach od tego incydentu tak więc jest to w miarę wytrzymały element.