Chrobotanie , stuki dwumasu?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Ostatnio pojawił się u mnie taki problem a mianowicie podczas wciskania sprzęgła pojawia się coś jakby chrobotanie , gdy auto jest na jałowym słychać dziwne stuki. Wszystko zobrazowałem na tym filmiku : http://www.youtube.com/watch?v=9nyrD_IZfxU . Dodam że jeśli to dwumas ponosi winę to chciałbym założyć coś mocniejszego. Co polecacie? Sprzęgło od Sharana BTB? Dodam że mój silnik to AJM a plany co do mocy to 160 KM. Czy wystarczy może sprzęgło od ARL?
Jaki przebieg auta?
Dwumas już mówi 'Pa pa"
Szukaj kompletnego sprzęgła z ARL'a firmy Sachs, na nowym sprzęgle jeździj górnymi partiami obrotów (nie katuj z dołu), by je dobrze ułożyć i kogoś, kto Ci sensownie poprowadzi moment, żeby nie zabić nowego sprzęgła.
Dwumas już mówi 'Pa pa"
Szukaj kompletnego sprzęgła z ARL'a firmy Sachs, na nowym sprzęgle jeździj górnymi partiami obrotów (nie katuj z dołu), by je dobrze ułożyć i kogoś, kto Ci sensownie poprowadzi moment, żeby nie zabić nowego sprzęgła.
Ibiza FL z ARL, GTB, Big pompki viewtopic.php?f=91&t=526381&p=6300378#p6300378" onclick="window.open(this.href);return false; ARL po raz trzeci
Przebieg to 323 tys. przy jakichś 170 był wymianiany dwumas. A czy dwumas ten podejdzie bez problemu? myslalem też nad tym od Sharana AUY jest on o jakies 200-300 zł tańszy niż załóżmy ten do AJM'a
Po takim przebiegu dwumas już ma prawo mieć dość, jeszcze dużo zależy od stylu jazdy.
Dwumas z ARL'a podejdzie bez problemu, w mocniejsze sprzęgło jak np. Sharan BTB nie ma sensu się pchać, bo i tak nie masz pewnie planów na 450NM
Dwumas z ARL'a podejdzie bez problemu, w mocniejsze sprzęgło jak np. Sharan BTB nie ma sensu się pchać, bo i tak nie masz pewnie planów na 450NM
Ibiza FL z ARL, GTB, Big pompki viewtopic.php?f=91&t=526381&p=6300378#p6300378" onclick="window.open(this.href);return false; ARL po raz trzeci
Zamówiłem dwumas od Sharana AUY , jego wytrzymałość podobna do tego z ARL
Czyli powinno być, ok.
Teraz tylko montować i jeździć
Teraz tylko montować i jeździć
Dwumas wymieniony , wsszystko bylo ladnie pieknie ale nagle auto zaczelo ciezko krecic zanim odpali... czy to ma coś wspólnego z wymiana dwumasu?
Jeżeli wszystko zostało dobrze poskładane to raczej nie ma to nic wspólnego z wymianą dwumasu.