Polo 6N 1.4 dziwny dżwięk spod maski
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam!
Od niedawna jestem posiadaczem VW Polo z silnikiem 1.4 z 1999r. Męczy mnie jedna sprawa, otóż gdy zapale samochód to słychać jakiś dziwny dźwięk coś jakby szum miauczenie czy jakiś gwizd. Dźwięk ten słychać na bieg jałowym jak i podczas jazdy...Myślałem ze może to napinacz paska czy pompa wspomagania lub alternator ale gdy zdjąłem pasek to nadal słychać ten dźwięk. Rozrząd także był zmieniony.
Co to może być?
Proszę o pomoc i z góry dziękuje
Od niedawna jestem posiadaczem VW Polo z silnikiem 1.4 z 1999r. Męczy mnie jedna sprawa, otóż gdy zapale samochód to słychać jakiś dziwny dźwięk coś jakby szum miauczenie czy jakiś gwizd. Dźwięk ten słychać na bieg jałowym jak i podczas jazdy...Myślałem ze może to napinacz paska czy pompa wspomagania lub alternator ale gdy zdjąłem pasek to nadal słychać ten dźwięk. Rozrząd także był zmieniony.
Co to może być?
Proszę o pomoc i z góry dziękuje
Albo rozrząd napinacze za mocno napięte albo wadliwa pompa wody, a jak wciśniesz sprzeglo tez jest taki dźwięk?
-
- Mały gagatek
Re: Polo 6N 1.4 dziwny dżwięk spod maski
Na starym rozrządzie było tak samo słychać, po wcisnieciu sprzegła tez słychac ten dźwięk
Zobacz jak jest napięty pasek rozrządu. Powinien dac się obrócić palcami o 90st.
- piotrek.radom
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek