Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
jak już szukasz to szukaj 17 cali ja jeźdzę po wrocławiu katowicach kielcach itp na 19 calach na glebie
nawet do pracy jadę po szutrowej drodze chwilkę i daję rade
nawet do pracy jadę po szutrowej drodze chwilkę i daję rade
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
Tylko że ja codziennie jeżdżę po polnych drogach usypanych kamieniami,chciałbym 17 ale szkoda takich na moje drogi Będę szukał ewentualnie 16'.
sulekmk4, co sie moze stać z aluminiowymi felgami jadąc po drodze polnej usypanej kamieniami?
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
- mikolajmakoski1
- Forum Master
to samo co z 16
"Dla ciebie to wkładanie kasy w starego golfa,dla mnie to wkładanie serca w pasje."
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
M@XIMUS, stać to może i nie,ale jadąc możesz się czuć jakbyś jechał wozem drabiniastym
sulekmk4, jak z 14 cali przechodziłem na 17 to nic nie zauważyłem jak z 17 na 19 to też żadnego pogorszonego komfortu
[jedynie co to auto pewniej bierze zakręty]
zrobisz jak chcesz, ale takie pytania co wybrać są nie na miejscu, jeśli i tak zrobisz jak będziesz chciał
[jedynie co to auto pewniej bierze zakręty]
zrobisz jak chcesz, ale takie pytania co wybrać są nie na miejscu, jeśli i tak zrobisz jak będziesz chciał
M@XIMUS, no nie mów, że po przesiadce z 14' balonowatego koła, na 17' niższy profil nie czułeś różnicy w komforcie ?! No chyba, że na 14' też miałeś jakieś "niższe" opony. ?!
Przepraszam wszystkich
Ostatnio zmieniony wt paź 01, 2013 07:32 przez Adik 4, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja napiszę że za kolejny post nie w temacie nagrodzę warnem, zwłaszcza za taki jak Adam M
KoJ@K, moim skromnym zdaniem nie liczy się profil opony
nawet felgi kilku producentów o rozmiarze 205/55 r16 mogą się różnić prowadzeniem sztywnością i komfortem a rozmiar ten sam
Adam M, nigdy nikt nikogo nie przekonuje na siłę my możemy tylko doradzić co będzie "lepsze,ładniejsze"
Shmatan, staram się tłumaczyć a co wychodzi to wychodzi
nawet felgi kilku producentów o rozmiarze 205/55 r16 mogą się różnić prowadzeniem sztywnością i komfortem a rozmiar ten sam
Adam M, nigdy nikt nikogo nie przekonuje na siłę my możemy tylko doradzić co będzie "lepsze,ładniejsze"
Shmatan, staram się tłumaczyć a co wychodzi to wychodzi
jak założę do arl'a 195/65/15 będę łapał trakcję przy mocniejszym przyspieszaniu czy lepiej kupić 16" 205?
Lepiej kupić 16" z każdego powodu. Na trakcje bardziej wpływa marka i stan opon niż 10mm różnicy w szerokości
Będę jeszcze nad tym myślał. Nowe 15" na zimę można dorwać po 250 za sztukę, 16" są średnio o 100 droższe. Nie planuje dużych przebiegów zimą i będę jezdził głównie po mieście. Bez zastanawiania się brać 16"?
- coolerclub
- Nowicjusz
witam,
czy koła z felgami stalowymi
5x100 (tak podaje sprzedawca)
16" i ET31 są ok?? bo to et mnie martwi
czy koła z felgami stalowymi
5x100 (tak podaje sprzedawca)
16" i ET31 są ok?? bo to et mnie martwi
SKODA OCTAVIA 1.9 TDI AGR