[MK2 1.8] Uszczelniacze zaworów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
U mnie ze stanu do minimum ubywało po przejechaniu 500 km. Po wymianie uszczelniaczy jak ręką odjął-nie bierze ani grama. Co do pierścieni to radze sprawdzić ciśnienie bo szkoda zbędnej roboty (no i kasy oczywiście) jeśli są dobre. Poza tym gdyby to pierścienie to troche by dymił.
Ja za wszystko dałem 120 zł (uszczelniacze z robocizną).
Tylko radze wziąść do roboty jakiegoś zaufanego mechanika bo jeden mi powiedział że od razu trzeba będzie ściągać głowice i ją planować. Oczywiście koszty robocizny też by wzrosły tak więc są mechanicy i mechanicy.
Tylko radze wziąść do roboty jakiegoś zaufanego mechanika bo jeden mi powiedział że od razu trzeba będzie ściągać głowice i ją planować. Oczywiście koszty robocizny też by wzrosły tak więc są mechanicy i mechanicy.
Witam!
Zbliża mi się czas wymiany oleju i wiem że mam do wymiany uszczęlką pod głowicą.
Zastanawiam się czy przez tą uszczelkę mogło mi wyciec 1 litr oleju po przejechani ok 8 tyś km?
Pytam o to, bo jeśli to coś poważniejszego, to może warto przy wymianie uszczelki pod głowicą zrobić coś więcej?
pozdr,
Tomek
Zbliża mi się czas wymiany oleju i wiem że mam do wymiany uszczęlką pod głowicą.
Zastanawiam się czy przez tą uszczelkę mogło mi wyciec 1 litr oleju po przejechani ok 8 tyś km?
Pytam o to, bo jeśli to coś poważniejszego, to może warto przy wymianie uszczelki pod głowicą zrobić coś więcej?
pozdr,
Tomek
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pojade do mechaniora i zapytam ile za to bedzie chcial... jesli cos kolo 120 z wszystkim to chyba OK, no nie?Morpheuss07 pisze:U mnie ze stanu do minimum ubywało po przejechaniu 500 km. Po wymianie uszczelniaczy jak ręką odjął-nie bierze ani grama. Co do pierścieni to radze sprawdzić ciśnienie bo szkoda zbędnej roboty (no i kasy oczywiście) jeśli są dobre. Poza tym gdyby to pierścienie to troche by dymił.
www.SportCom.PL
-
- Ma gadane
- Kontakt:
.. miske olejową i korbowody od wału odkręcić też trzeba
Ostatnio zmieniony wt sie 29, 2006 10:54 przez Amanda, łącznie zmieniany 1 raz.
był Passat B3 Variant GT 1.8/ABS 1992 + LPG/Zavoli/BingoM
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
jest Audi A6 C5 2.4+LPG