Witam wszystkich
Panowie jest problem.. przy gwałtownym dodawaniu gazu kierownica lekko skręca w lewo, puszczam gaz i wraca do swojej pozycji . Mogło by się wydawać że to przednia tuleja wahacza ale sprawdzałem i nie ma luzu.
nie wiem czy to ma związek ale po zdjęciu nogi z gazu słuchać stuk.. sytuacja najczęściej występuje na 4-5 biegu.
Powoli tracę cierpliwość do tego autka.
ma ktos jakies pomysly co to moze byc???
ściąganie przy dodawaniu gazu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
a tylna tuleja jest ok ? skoro coś puka to musi być zużyte ! może przegub puka może tuleja albo poduszka silnika !
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
a może łożysko amortyzatora ?muszkatobiasz pisze:może przegub puka może tuleja albo poduszka silnika !
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
normalnie takie coś nie występuje...więc zdiagnozować, wyeliminować...i sprawdzić jak jestSuubstyle pisze:nie wiem czy to ma związek ale po zdjęciu nogi z gazu słuchać stuk..
sprawa wyjaśniona podjechałem na inną stację diagnostyczną i co się okazało ...
dwa tygodnie temu wprasowywane przednie tuleje wahacza są już wybite... czy co tam się z nimi stało:)
a co do tego stukania po ujmowaniu gazu to po sprawdzeniu okazało się że poduszka pod skrzynia jest do wymiany ( poszarpałem trochę i samo się wyjaśniło )
dzięki wszystkim za odpowiedzi i do zamknięcia
dwa tygodnie temu wprasowywane przednie tuleje wahacza są już wybite... czy co tam się z nimi stało:)
a co do tego stukania po ujmowaniu gazu to po sprawdzeniu okazało się że poduszka pod skrzynia jest do wymiany ( poszarpałem trochę i samo się wyjaśniło )
dzięki wszystkim za odpowiedzi i do zamknięcia