opinie silnik AVB 101 KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
opinie silnik AVB 101 KM
witam
jak w temacie co to za silnik? był wcześniej niż AJM czy później. jak się sprawuje? czy w mkIV nie będzie za słaby. a może odpuścić i szukać TDI 110 na pompie lub 116 AJM? szukałem info o tym silniku ale mało tego jest.
jak w temacie co to za silnik? był wcześniej niż AJM czy później. jak się sprawuje? czy w mkIV nie będzie za słaby. a może odpuścić i szukać TDI 110 na pompie lub 116 AJM? szukałem info o tym silniku ale mało tego jest.
fuck air ride
opinie silnik AVB 101 KM
Jeśli chcesz fajny silniczek w TDI to szukaj ASZ 130 kuuuuniiii lub ARL 150....
Ewentualnie coś na zwykłej pompie ... 90 - 110 koni ( zadowalają się każdym paliwem )
Co do AJM-a 116 powiem Ci tylko tyle ,że wielu kolegów miało z nimi problem ( padająca uszczelka pod głowicą ) a 101 ... to jakieś następstwo bo wiem ze w Octavi to wsadzali i spisywało się już lepiej.
Ewentualnie coś na zwykłej pompie ... 90 - 110 koni ( zadowalają się każdym paliwem )
Co do AJM-a 116 powiem Ci tylko tyle ,że wielu kolegów miało z nimi problem ( padająca uszczelka pod głowicą ) a 101 ... to jakieś następstwo bo wiem ze w Octavi to wsadzali i spisywało się już lepiej.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Re: opinie silnik AVB 101 KM
Zwykle mają więcej mocy na hamowni jak wydała je na Świat fabrykamadmac pisze:a co powiecie o ALH ?
Ps... popatrz na mój podpis.... On nie wziął się z NIEBA ,,, poszukaj postów o ALH to dowiesz się co go boli...
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
opinie silnik AVB 101 KM
Bliźniaczy silnika z ASV 110Haki pisze:a co powiecie o ALH ?
Nic go nie boli jak się wie jak go serwisowaćHaki pisze:Ps... popatrz na mój podpis.... On nie wziął się z NIEBA ,,, poszukaj postów o ALH to dowiesz się co go boli...
Może je nam przedstawisz Bo jeżeli, są obliczenia to i są jakieś ich źródłaHaki pisze:Najwięcej problemów z MKIV ?? Wg moich obliczeń : 1.6/SR i ALH w TDI
Każdy silnik jest dobry- jak jest zadbany i właściwie eksploatowany i serwisowany ( nie mylić z serwisem ASO ) .
Re: opinie silnik AVB 101 KM
Haki pisze:Najwięcej problemów z MKIV ?? Wg moich obliczeń : 1.6/SR i ALH w TDI
Italiano.. już kiedyś o tym gadaliśmy całkowicie się z Tobą zgadzam odnośnie tego ,że każdy silniczek jest ok ... jak jest odpowiednio traktowany , a obliczenia wyszły z tego forum ... i ilości problemów jakie mają , mięli userzy tych motorków ...Może je nam przedstawisz Bo jeżeli, są obliczenia to i są jakieś ich źródła
Każdy silnik jest dobry- jak jest zadbany i właściwie eksploatowany i serwisowany ( nie mylić z serwisem ASO ) .
Pozdrawiam
-
- Mały gagatek
opinie silnik AVB 101 KM
Od 2001 roku wszystkie silniki miały dwumas, więc ten na pewno też ma (chyba, że ktoś na Twoje szczęście go tego pozbawił
opinie silnik AVB 101 KM
Tego wlasnie sie obawialem. Te nowe diesle sa troche przekombinowane. I zamiast radosci z uzytkowania mozna spodziewac sie klopotow. A gdyby zalozyc jednomase, to jaka? I jakie koszty?
opinie silnik AVB 101 KM
Daj sobie spokój z jednomasą, pogorszysz komfort jazdy jak również szybciej zużywaja się inne elementy napędu. Nowe koło nie jest tak masakrycznie drogie aby stosowac takie wynalazki.