Witam zamierzam wymienić cały zawias w mk4 są 3 opcje
Amory KYB Exel G
Blisteiny B4
Saschs jakoś tak
spreżyny weitec czerwone.
nie wiem co wybrać pozdrawiam
Nie miałem wogóle doświadczenia z takimi producentami, ile takie zestawy mogą wytrzymać
felga to 17 cali 225/45/ oczywiscie r17
dziękuje pozdrawiam Łukasz LoOk
Kompletne zawieszenie proszę doradzić
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
------------------------------------------------
VW Golf IV. 90 kucy TDI.
VW Golf IV. 90 kucy TDI.
weitec czerwone+ bilstein b4 o skróconym skoku i bedzie git
przód BILSTEIN B4 VNE-4575
tył BILSTEIN B4 BNE-2917
Exel-g nie nadają się do krótszych sprężyn
O sachs-sie sie nie wypowiem. Pozdro
przód BILSTEIN B4 VNE-4575
tył BILSTEIN B4 BNE-2917
Exel-g nie nadają się do krótszych sprężyn
O sachs-sie sie nie wypowiem. Pozdro
bardzo dziękuję ci przemlin może jeszcze ktoś się wypowie. pozdrawiam Łukasz LoOk
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
VW Golf IV. 90 kucy TDI.
VW Golf IV. 90 kucy TDI.
To może ja ja posiadam BILSTEIN B4 z przodu jak na standardowe zawieszenie bardzo dobre amortyzatory i dobrze zainwestować w dobre poduchy i łożyska do amortyzatorów bo ja te co dostałem były lipnej jakości efektem były dziwne odgłosy pukania na kostce brukowej.
co do gleby nie mam doświadczenia
co do gleby nie mam doświadczenia
- Stanley777
- Gadatliwa bestia
Witam
Dobrze że kolega ruszył taki temat bo chciałbym i ja się przyłączyć bo akurat w tej kwestii jestem zielony
Planuje zmienić zawieszenie tyle że w grę nie wchodzi gwint a jedynie "ala sportowe amory i obniżane sprężyny"
Nie chce się bawić w jakieś MTSy, Art Tuningi itd itd bo jakoś wole wydać odrobinę więcej i zakupić coś powiedzmy lepszego, pewniejszego
Pod uwagę biorę kompletne zawieszenie Bilstein B6 i do tego amorki Eibacha Sportline (-45-50 mm/-35-40mm) Bądź te Pro Kit (-30/-30) i tu pojawia się moje pytanie czy to może być tak spasowane? Wiadome to nie będzie gwint i nie będzie możliwości podciągnięcia na zimę itd itd więc jak siądzie tak zostanie
W sezonie letnim jeżdżę na kapciu 17" do tego opona 225/45, zima seryjnie 16" 205/55 i głównie też chodzi o to czy nie miałbym żadnych problemów z ocieraniem czy coś, przedstawiony układ może nie tworzy nie wiadomo jakiej gleby, jednak jak wspomniałem jestem zielony w tym temacie i prosiłbym o pomoc, a wiem że sporo forumowiczów ogarnia ten temat i to konkretnie
Prosiłbym o opinie z góry wielkie dzięki
Dobrze że kolega ruszył taki temat bo chciałbym i ja się przyłączyć bo akurat w tej kwestii jestem zielony
Planuje zmienić zawieszenie tyle że w grę nie wchodzi gwint a jedynie "ala sportowe amory i obniżane sprężyny"
Nie chce się bawić w jakieś MTSy, Art Tuningi itd itd bo jakoś wole wydać odrobinę więcej i zakupić coś powiedzmy lepszego, pewniejszego
Pod uwagę biorę kompletne zawieszenie Bilstein B6 i do tego amorki Eibacha Sportline (-45-50 mm/-35-40mm) Bądź te Pro Kit (-30/-30) i tu pojawia się moje pytanie czy to może być tak spasowane? Wiadome to nie będzie gwint i nie będzie możliwości podciągnięcia na zimę itd itd więc jak siądzie tak zostanie
W sezonie letnim jeżdżę na kapciu 17" do tego opona 225/45, zima seryjnie 16" 205/55 i głównie też chodzi o to czy nie miałbym żadnych problemów z ocieraniem czy coś, przedstawiony układ może nie tworzy nie wiadomo jakiej gleby, jednak jak wspomniałem jestem zielony w tym temacie i prosiłbym o pomoc, a wiem że sporo forumowiczów ogarnia ten temat i to konkretnie
Prosiłbym o opinie z góry wielkie dzięki
Mój Były Golfik
ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1
Także Teeegooo... ;]]]
https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg
ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1
Także Teeegooo... ;]]]
https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg
ja teraz jeżdze a raczej jexdziłem na kit koni sport. i powiem ci lato 17 cali to samo co ty spokojnie daje rade, wiadomo na garby sie uważa i inne koleiny. sporo ludzi ma b6 i eibachy. smiało kupuj pozdrawiam
VW Golf IV. 90 kucy TDI.
VW Golf IV. 90 kucy TDI.