[MK3 1.8] Jaki olej?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 1.8] Jaki olej?
Witajcie wszyscy maniacy VW
Mam do was ogromną prośbę ponieważ będe musiał wymienić olej w świeżo sprowadzonym Golfie 3 z roku 96 o pojemnosci 1800ccm i mocy 75PS.
Nie mam zielonego pojecia na jakim oleju poprzedni właściciel jeżdził czy to był Mineralny czy też Półsyntetyk czy też Syntetyk. Wiem że zmieniać marki oleju sie nie powinno ale bede musiał tylko jaki olej najczesciej sie leje do takiego motoru Miner. Półsent. Syntetyk.
Prosze o pomoc lub piszcie jesli macie taki silnik na jakim wy jeżdzicie.
Mam do was ogromną prośbę ponieważ będe musiał wymienić olej w świeżo sprowadzonym Golfie 3 z roku 96 o pojemnosci 1800ccm i mocy 75PS.
Nie mam zielonego pojecia na jakim oleju poprzedni właściciel jeżdził czy to był Mineralny czy też Półsyntetyk czy też Syntetyk. Wiem że zmieniać marki oleju sie nie powinno ale bede musiał tylko jaki olej najczesciej sie leje do takiego motoru Miner. Półsent. Syntetyk.
Ostatnio zmieniony śr sie 30, 2006 13:48 przez blowup, łącznie zmieniany 1 raz.
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 6ca#630010
Staraj się na przyszłość poszukać nim napiszesz nowy temat.
Mój motor masz <--- tam. Wlałem Castrol Magnatec 10W-40 i nic niedobrego się nie dzieje.
Staraj się na przyszłość poszukać nim napiszesz nowy temat.
Mój motor masz <--- tam. Wlałem Castrol Magnatec 10W-40 i nic niedobrego się nie dzieje.
The quieter you become, the more you are able to hear...
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Re: == POMOCY == (Jaki olej mam wlać do Golfa 3 silnik 1,8 7
Dziekuje za odpowiedzi.blowup pisze:Witajcie wszyscy maniacy VW
Samochód ma przejechane niecałe 170tys. km ale ile jest w tym prawdy to nikt tego nie wie przeciesz w niemczech rzadzą Turasy i Polaki wiec wszystko jest mozliwe.
Czyli radzicie mi wlać półsyntetyk lub ewentualnie dobry mineralny ?
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- zamioculcas
- Użytkownik
- Kontakt:
I w związku z tym ja profilaktycznie wlałbym dobry minerał. Jedno jest pewne już nie pora na syntetykblowup pisze:Samochód ma przejechane niecałe 170tys. km ale ile jest w tym prawdy to nikt tego nie wie
[ Dodano: Sro Sie 30, 2006 13:38 ]
ale wiesz - skąd on ma wiedzieć czy bierze olej jak dopiero stał sie jego nowym posiadaczem - a do pełnego stwierdzenia jakie jest zużycie oleju to z kilka tysięcy kilometrów trzeba zrobićGrzesiekk1982 pisze: nie bierz oleju to spokojnie
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....