Michał_1977 pisze:Oczywiście,że za,ale napisałem też w poprzednim poscie:
Michał_1977 napisał(a):z tego co pamiętam,to jeszcze na K-24 był problem z uzyskaniem wyższego ciśnienia doładowania.
Michał_1977, chyba nie doczytałeś tego co przekopiowałem z tematu
slawko333 gdzie wyraźnie napisał, że...
slawko333 pisze:ominalem ic, zalozylem Michala k24 , i dalej to samo
Czyli jak idzie wyczytać... Twoja pompa, turbo Twoje czy z IC czy bez... ten sam marny efekt.
To może inaczej... czy mk3 brata
sławko333, które ma k24 na 1.3 bara do tego ori pompę i wtryski z SB'eka zachowuje się tak jak jego mk2??
Skoro każdy kręcony diesel musi dymić obficie żeby dobrze jechał to niech może
sławko333 napisze na przykładzie mk3 czy tak się dzieje?? Czy może w mk3 jest tak, że pojawi się dym na chwilę znika i auto zaczyna jechać a nie tak jak w mk2, że dym pewnie się ciągnie za autem wieki i dopiero po jakimś dłuższy odcinku czasu znika?? Sam wcześniej napisał, że dusząc na gaz gwałtownie auto gorzej się zbiera niż gdy delikatnie acz stanowczo go wciska?? Ja Tobie napiszę
Michał_1977 gdzie jest problem... problemem jest pompa i tyle w temacie... i nie przekona mnie to, że Twoje auto zapierdzielało... bo teraz wychodzi, że Twoja pompa, Twoje turbo w innym aucie i jest kicha a nie jazda... nawet na innym auto nie jeździ dobrze. Ja już swoje napisałem wcześniej co ma
sławko333 zrobić i więcej razy się nie będę powtarzał.
Michał_1977 pisze:Normalnie,myślisz że olej pod wpływem gorąca nie przysycha do ścianek? A po co ludziska moczą IC w benzynie,a później wylewają z niego gęstą maź z glutami?
Normalnie jak jest kiepskie ciśnienie doładowania ( zadane nie pokrywa się z aktualnym ) a wszystko jest szczelne i turbo sprawne to wtedy można podejrzewać IC że jest zapchany, ale nie skoro dmucha
sławko333 1.8 bara bo chyba mi nie napiszesz, że w tym przypadku też jest zapchane??
P.S.
Od jakiegoś dłuższego czasu więcej wiem niż na początku przygód z pompami i wiem, że składanie pompy na pałę to wielka kicha, bo jeździć będzie... jakoś czego przykładem jest przypadek
sławko333