Radio
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Radio
Witam!
Panowie mam taki problem. Moje radio (nie jest to najnowszy model) nie lapie wszystkich stacji w miescie(eske lapie a np rmf czy zetke nie). Jest to stare radyjko firmy clarion bodajze czy cos takiego:D. Wiem ze jest to grat dlatego chce kupic nowe, ale przed kupnem chcialem sie upewnic czy to aby napewno wina radia. Mam kumpla ktory jest mechanikiem od bodajze 8 lat, wzial radio z piwnicy JVC podlaczyl i tez nie lapalo wszystkich stacji. Mowil ze mozliwe, ze trzeba wymienic cos z anteny. Wspominal cos o kablach ktore leca pod dachem? Plyty chodza normalnie, to samo muzyka z transmitera. Lapie wszystko pieknie.
Drugie pytanie to jakie radio+skrzynie polecacie? Jesli uporam sie zproblemem stacji radiowych chcialbym zainwestowac troche w naglosnienie. Mozecie cos doradzic? Tak do 300/400zl.
Pozdrawiam
Panowie mam taki problem. Moje radio (nie jest to najnowszy model) nie lapie wszystkich stacji w miescie(eske lapie a np rmf czy zetke nie). Jest to stare radyjko firmy clarion bodajze czy cos takiego:D. Wiem ze jest to grat dlatego chce kupic nowe, ale przed kupnem chcialem sie upewnic czy to aby napewno wina radia. Mam kumpla ktory jest mechanikiem od bodajze 8 lat, wzial radio z piwnicy JVC podlaczyl i tez nie lapalo wszystkich stacji. Mowil ze mozliwe, ze trzeba wymienic cos z anteny. Wspominal cos o kablach ktore leca pod dachem? Plyty chodza normalnie, to samo muzyka z transmitera. Lapie wszystko pieknie.
Drugie pytanie to jakie radio+skrzynie polecacie? Jesli uporam sie zproblemem stacji radiowych chcialbym zainwestowac troche w naglosnienie. Mozecie cos doradzic? Tak do 300/400zl.
Pozdrawiam
Radio
Witam. Mam Golfa od 2 miesięcy. Nie znam się za bardzo na elektryce i takich bajerach... Chciałbym wymienić radio fabryczne na jakieś nowe lepsze. I teraz moje pytanie: do radia muszę kupić jakąś kostkę? Jak ona się nazywa dokładnie i czy mam powiedziec, że chce do Golfa 3 ? Czy ta kostka pasuje do każdego VW ?
Re: Odp: Radio
Kupujesz standardową kostkę ISO i lutujesz wedle oznaczeń na kabelkach kostki(lub jeżeli ich nie ma są schematy w necie)
Wysłane z mojego LT30p za pomocą Tapatalk 2
Wysłane z mojego LT30p za pomocą Tapatalk 2
Radio
http://allegro.pl/antena-bat-vw-lupo-po ... 50783.html
znajdź coś dla sie bie, szukaj coś w tym stylu
znajdź coś dla sie bie, szukaj coś w tym stylu
Radio
Wybralem takie http://allegro.pl/radio-philips-cem2101 ... 18601.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Myslicie ze sie nada? Mial ktos?:D
Myslicie ze sie nada? Mial ktos?:D
Re: Radio
Po co zmieniasz radio, na początek to może sprawdź czy masz za radiem podpięty separator antenowy, antena w MKIV iMKIII montowana na dachu w podstawce ma wzmacniacz, który jest zasilany przez fabryczne radio po kablu antenowym, jak włoży się radio nie fabryczne to trzeba właśnie zastosować separator który poda napięcie. Jak masz separator to równie dobrze może być wzmacniacz padnięty i nowe radio nie pomoże.Lipcio pisze:Witam!
Pozdrawiam
Ja bym na początek zabrał się za kwestie najprostsze do wyjaśnienia, a dopiero potem zmiana radia.
Separator to taka metalowa podłużna puszeczka montowana między radiem a kablem antenowym i podpięta do zasilania z radia.
Radio
Najlepiej było by podpiąć fabryczne radio z MKIII, jak odbiera OK to w twoim przypadku brakuje separatora.
Coś takiego
Jak nie masz takiej puszki a masz antenę w dachu to radio słabo odbiera. Nie ma żadnej filozofii, kupujesz separator koszt około 10 pln podpinasz niebieski pod niebieski przewód wychodzący z kostki radia (sterowanie wzmacniaczem, antena) i cieszysz się słuchając radia.
Coś takiego
Jak nie masz takiej puszki a masz antenę w dachu to radio słabo odbiera. Nie ma żadnej filozofii, kupujesz separator koszt około 10 pln podpinasz niebieski pod niebieski przewód wychodzący z kostki radia (sterowanie wzmacniaczem, antena) i cieszysz się słuchając radia.