[audi b2] 2door sedan quattro R30T 650KM@780NM race car
Moderator: G0 Karcio
- chrisjar
- Mały gagatek
- Auto: Superb II 2.0 TDI 170 KM, Golf Sportsvan 2.0 TDI 150 KM DSG
- Kontakt:
[audi b2] quattro R32 VR6 Turbo time attack projekt
co nowego w temacie?? mamy już połowę czerwca
Kiedyś było...
Golf MK3 1.6 75 KM
Golf IV ALH 135KM & 326Nm by ProjectXs & Masters
Octavia II 2.0 TDI BMM 140 KM
Golf Plus 1.9 TDI BLS 105 KM
Teraz:
Superb II 2.0 TDI 170 KM
Golf Sportsvan 2.0 TDI 150 KM DSG
Golf MK3 1.6 75 KM
Golf IV ALH 135KM & 326Nm by ProjectXs & Masters
Octavia II 2.0 TDI BMM 140 KM
Golf Plus 1.9 TDI BLS 105 KM
Teraz:
Superb II 2.0 TDI 170 KM
Golf Sportsvan 2.0 TDI 150 KM DSG
Re: [audi b2] quattro R32 VR6 Turbo time attack projekt
nic specjalnie sie nie dzieje... moze od lipca w nowym warsztacie bedzie sie wiecej działochrisjar pisze:co nowego w temacie?? mamy już połowę czerwca
na razie przyszły mi wtryski 6x850 siemens deka, mam nadzieje ze wystarczą
- Prezes Bogacz
- Użytkownik
- Kontakt:
Off Topic
[img]http://images35.fotosik.pl/45/db370d5d5b31d5a3.jpg[/img]
fajny
ale nie podobają mi sie te nadkola zrobione na gładko
no i chyba front z polifta jesli dobrze widzę
no ale ogólnie kosa i coraz wiecej tego bodykitu idzie, jak zamawiałem w GFK to szukali form oryginalnych a teraz widze coraz wiecej B2 tak zrobionych
ale nie podobają mi sie te nadkola zrobione na gładko
no i chyba front z polifta jesli dobrze widzę
no ale ogólnie kosa i coraz wiecej tego bodykitu idzie, jak zamawiałem w GFK to szukali form oryginalnych a teraz widze coraz wiecej B2 tak zrobionych
cowboy,
jak chcesz to mam wiecej fotek...
jak chcesz to mam wiecej fotek...
http://www.TuningShirts.pl - sklep z koszulkami tuningowymi !
nic sie ostatnio nie działo, przez 1,5 roku auto stało....
ja miałem tez inne rzeczy na głowie (budowa domu, drugi syn itd)
auto wróciło do mnie z "krainy niedokonczonych projektów" (jak to ktos gdzieś ładnie napisał), w sumie to miałem juz tego wszystkiego dosc, nawet sprzedałem holseta ale sie opamietałem
w lipcu bedzie 5 lat jak kupiłem to audi... włozyłem w ten projekt kupe zycia, serca, czasu i pieniedzy..wiec mam nadzieje ze zima bedzie pracowita i ze zdrowie i kasa pozwoli zeby to wszystko nie poszło na marne...
na razie spy movie, wieksza aktualizacja bedzie jak juz bedą konkrety
zapiety finalnie R32 z getragiem z S5 i dwutarczowym sprzegłem z A5 3.0 TDI - nie słyszałem zeby ktos tego dokonał
czyli najmocniejsze graty OEMowe z Ingolstadt i Wolfsburga poskładane do kupy
teraz wsadzamy do budy i bedzie ogień
" onclick="window.open(this.href);return false;
nie było łatwo, bo tylko 2 sruby pasowały do przekładki, kombinacje ze spieciem z wałem (rózny rozstaw śrub i do tego dystans) najwazniejsze ze wszystko sie osiuje, wieniec sie spotyka z rozrusznikiem, i sprzegło bangla
przy okazji wielkie podziekowania dla Guziora za szybkie ogarniecie tematu, mam nadzieje ze z jego pomocą na wiosne cos juz z tego bedzie
hamulec na tył spasowany be zadnego adaptera czy szlifowania, udało sie tak dobrac piaste 5x112 i tarcze zeby ET podpasowało
tarcza 280/22, zacisk aluminiowy z S8
przednie adaptery sie własnie robią, zacisk ZR17 6 tłokczkowy z touarega + tarcze 345/32 z MLa
połosie dawce duzych przegubów wewnetrznych dla skrzyni serii 0B:
wał z 2.8 24V pod stage II (stage I seryjny silnik R32 - planuje około 350KM na 0,5 bara - STAGE II R30 odpręzenie na CR 8,8 wałem 90,3, kuta korba i ładowanie 1 Bar na około 500KM@600NM)
jak dobrze pojdzie w weekend ustawiamy silnik ze skrzynią juz docelowo jesli auto bedzie na kołach
ja miałem tez inne rzeczy na głowie (budowa domu, drugi syn itd)
auto wróciło do mnie z "krainy niedokonczonych projektów" (jak to ktos gdzieś ładnie napisał), w sumie to miałem juz tego wszystkiego dosc, nawet sprzedałem holseta ale sie opamietałem
w lipcu bedzie 5 lat jak kupiłem to audi... włozyłem w ten projekt kupe zycia, serca, czasu i pieniedzy..wiec mam nadzieje ze zima bedzie pracowita i ze zdrowie i kasa pozwoli zeby to wszystko nie poszło na marne...
na razie spy movie, wieksza aktualizacja bedzie jak juz bedą konkrety
zapiety finalnie R32 z getragiem z S5 i dwutarczowym sprzegłem z A5 3.0 TDI - nie słyszałem zeby ktos tego dokonał
czyli najmocniejsze graty OEMowe z Ingolstadt i Wolfsburga poskładane do kupy
teraz wsadzamy do budy i bedzie ogień
" onclick="window.open(this.href);return false;
nie było łatwo, bo tylko 2 sruby pasowały do przekładki, kombinacje ze spieciem z wałem (rózny rozstaw śrub i do tego dystans) najwazniejsze ze wszystko sie osiuje, wieniec sie spotyka z rozrusznikiem, i sprzegło bangla
przy okazji wielkie podziekowania dla Guziora za szybkie ogarniecie tematu, mam nadzieje ze z jego pomocą na wiosne cos juz z tego bedzie
hamulec na tył spasowany be zadnego adaptera czy szlifowania, udało sie tak dobrac piaste 5x112 i tarcze zeby ET podpasowało
tarcza 280/22, zacisk aluminiowy z S8
przednie adaptery sie własnie robią, zacisk ZR17 6 tłokczkowy z touarega + tarcze 345/32 z MLa
połosie dawce duzych przegubów wewnetrznych dla skrzyni serii 0B:
wał z 2.8 24V pod stage II (stage I seryjny silnik R32 - planuje około 350KM na 0,5 bara - STAGE II R30 odpręzenie na CR 8,8 wałem 90,3, kuta korba i ładowanie 1 Bar na około 500KM@600NM)
jak dobrze pojdzie w weekend ustawiamy silnik ze skrzynią juz docelowo jesli auto bedzie na kołach
- exo
- Mały gagatek
- Auto: Vento VR6, Arosa ABF, Golf 3 HB 1.4, Golf Variant 1.8
- Silnik: AAA
Wielki powrót i od razu z grubej rury Oby tak dalej i powodzenia.
bałem sie już, że temat ucichł na dobre, ale na szczęście moge kibicować dalej nie moge sie doczekać finału z tymi gratami...
one style, german style!!
mój Dziad viewtopic.php?f=87&t=473113
Nasza grupa facebook.com/vwaddictbk?ref=hl zapraszam do oglądania i lajkowania!!
mój Dziad viewtopic.php?f=87&t=473113
Nasza grupa facebook.com/vwaddictbk?ref=hl zapraszam do oglądania i lajkowania!!
no ja tez mam nadzieje ze bedzie lepiej
teraz do audi jade autostradą pół godzinki jak sie zepne, wiec co tydzien jezdze.. no i Guzior działa i cos sie dzieje co tydzin jakies małe postepy są, ale nie chce zapeszac bo juz miało byc, a skonczyło sie słabo...
pamietajcie ze auto jest budowane z zamiarem takim ze ma skręcac na torze... i pod tym kątem sa te ogromne zmiany, mam nadzieje ze sie uda, bo jak nie to pojde w drag i 1/4 mili
teraz do audi jade autostradą pół godzinki jak sie zepne, wiec co tydzien jezdze.. no i Guzior działa i cos sie dzieje co tydzin jakies małe postepy są, ale nie chce zapeszac bo juz miało byc, a skonczyło sie słabo...
pamietajcie ze auto jest budowane z zamiarem takim ze ma skręcac na torze... i pod tym kątem sa te ogromne zmiany, mam nadzieje ze sie uda, bo jak nie to pojde w drag i 1/4 mili
Chyba każdy użytkownik tego forum czeka na dokończenie tego projektu
Wytrwałości życzę
Wytrwałości życzę
- konrad141
- Forum Master
- Auto: Bora Sedes 4motion
- Silnik: AJM
- Kontakt:
Ja ostatnio chciałem gdzieś się zapytać jakie postępy ale tematu nie widziałem :/
Czekam na postępy
Czekam na postępy
Piasek pisze: Ale po tym jak kumpla ojciec zapłacił 12 tyś zł za sportowego gołębia który nie wrócił z pierwszego lotu - nic mnie już nie zdziwi.
Super, że projekt ruszył dalej. W pewnym momencie już myślałem, że chyba projekt upadł, lecz fajnie że się pomyliłem
cowboy, trzymam kciuki za happy end bez względu na to kiedy on nastąpi
cowboy, trzymam kciuki za happy end bez względu na to kiedy on nastąpi
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
przednie spowalniacze w koncu wystrugane
tarcza z mietka ML 345/32, hamulce touareg/cayenne 6 tłoczkowe, felga 17 cali compomotive
zostało jeszcze pare milimetrów pomiedzy zaciskiem a felgą
tarcza z mietka ML 345/32, hamulce touareg/cayenne 6 tłoczkowe, felga 17 cali compomotive
zostało jeszcze pare milimetrów pomiedzy zaciskiem a felgą