Panowie, czy przy felgach 17' 8J Et 35 + opony 205/50 i zawieszeniu -40/-40 da radę włożyć na tył dystans 20mm? Czy lepiej 17? Jeśli będzie lekko wystawać to tragedii nie będzie bardziej mi tutaj chodzi o obcieranie I Golf IV w Variancie jeśli to coś robi
jakie śruby użyć do przykręcanych dystansów stalowych 20 mm czy imbusowe czy zwykłe stożkowe ? jakie długie powinny być żeby było bezpiecznie? i jakie do długie do przykręcenia felg ? dystans bez pierścienia centrującego i kolejne pytanie czy to będzie bezpieczne? chodzi o tył
miko85, 20 mm to sporo więc możesz użyć dowolne. długość śrub taka aby nie wyszły z drugiej strony kołnierza piasty na więcej niż 3-4 mm. felgi przykręcasz standardowymi śrubami ale koniecznie trzeba sprawdzić czy śruba po włożeniu w felgę nie wystaje od wewnętrznej strony na więcej niż grubość dystansu (lepiej zapewnić 2-3 mm luzu ). bezpiecznie będzie dopiero jak zrobisz dystanse z centrowaniem. jeżeli zdecydujesz się na materiał aluminium to koniecznie ze stalowymi wpraskami z gwintem. boris_kafarrow, piasta z przodu ma tylko ~6 mm centrowania goAlone, trudno jest, ale wszystko zależy od grubości BoostLogic, google mówi że 66/57,1
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
podczas czyszczenia zaniepokoił mnie taki widok na każdej z felg
wniosek jest taki, ze te zniekształcenia powstały od śrub.. ale dlacego ? nie wydaje mi sie, zeby to bylo normalne.
z przodu mam dystanse 11mm bez wargi pomocniczej- to moze byc przyczyna ?tył mam 15 z wargą.
lepiej wywalić te dystanse z przodu i zalozyc te z wargąlub w ogole nie zakladac ? jak dobrac dobrze pierscienie centrujące?
Felga przód 8J tył 9J oba et35 na to oponki 205/40 jakie dystanse na to żęby ładnie spasować ? narazie mam na stanie 10 i 17mm, pewnie bedzię potrzebny na przod 17 a na tył ?
Ja mam 8J z przodu et60, 9J z tylu tez et 60 do opony 205/50 do tego 4x25mm dystanse co daje et35 i z tylu kola lekko wystaja, z przodu sa rowno z blotnikiem