rekord akumulatora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Hmm...nie probowalem...reanimacje przeprowadzilem w tradycyjny sposob- woda i prostownik...
A z tego co wiem to alternatory 60-65 byly w beznzyniakach a w dieslach sa wieksze...akumulator padl dlatego ze jezdzil 6-7 lat bez dotykania w tym samochodzie wiec nie ma mowy o tym zeby nie mial ladowania takiego jak powinien bo by duzo wczesniej wysiadl...
A co do pradu rozruchu na forum ktos napisal ze w dieslach 48A na dzien dobry swiece a potem jak sie wylaczyly to rozruch do 150A...nie wiem na ile jest w tym prawdy...to znaczy swiece napewno tak wygladaja a rozrusznik tez mozliwe ze tyle ciagnie wiec jak bedzie za maly akumulator to zakreci pare razy i bardzo szybko padnie...nie mowiac o tym ze jezdze glownie krotkie trasy i nie ma czasu tak pozadnie sie doladowywac podczas jazdy...
A z tego co wiem to alternatory 60-65 byly w beznzyniakach a w dieslach sa wieksze...akumulator padl dlatego ze jezdzil 6-7 lat bez dotykania w tym samochodzie wiec nie ma mowy o tym zeby nie mial ladowania takiego jak powinien bo by duzo wczesniej wysiadl...
A co do pradu rozruchu na forum ktos napisal ze w dieslach 48A na dzien dobry swiece a potem jak sie wylaczyly to rozruch do 150A...nie wiem na ile jest w tym prawdy...to znaczy swiece napewno tak wygladaja a rozrusznik tez mozliwe ze tyle ciagnie wiec jak bedzie za maly akumulator to zakreci pare razy i bardzo szybko padnie...nie mowiac o tym ze jezdze glownie krotkie trasy i nie ma czasu tak pozadnie sie doladowywac podczas jazdy...
do tego co to ma te wzmacniacze!!!
chlopie jak piszesz masz 2 wzmacniacze ktore w sumie pobieraja 1600W. Powiedzmy ze wprowadzono cie w blad i goraco wierzysz w to ze masz takiej mocy sprzet. policzmy ile wytrzyma akumulator z ktorego pobiera sie tylko 25% tego co piszesz czyli 400W A wiec 400W przy napieciu 12V to plynie prad o wartosci 33 A. Zeby byl prosty rachunek powiedzmy ze masz akumulator o pojemnosci 66Ah i jest naladowany to to twoje radio gra tylko 2 godziny!!!! i sie rozladowuje do konca!!!! A ty piszesz ze masz 4 razy mocniejszy sprzet i chodzi 14 godz. i jeszcze odpala. no cukiernik moze by uwierzyl no ale cóż czsami mozna sie spotkac na bazarach ze odtwarzacz typu boom-box ma 1000W mocy.
- pozdrawiam - inż. elektronik
- pozdrawiam - inż. elektronik
- j_jasiu
- Ma gadane
- Kontakt:
Jak kupisz markowy aqu to nie masz loterii, ja w grudniu kupiłem Centrę Futurę i jestem zadowolony, nawet bardzo, nie ma z nim problemu.
Pozdrawiam
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
no wiesz od grudnia minęły raptem 3 miesiące także to by było nienormalne gdyby juz miały być z nim problemyj_jasiu pisze:Jak kupisz markowy aqu to nie masz loterii, ja w grudniu kupiłem Centrę Futurę i jestem zadowolony, nawet bardzo, nie ma z nim problemu.
ale masz racje , ze lepiej kupić jakąś firmówke , napewno większa szanse , ze bedzie niezawodny