Opinie potrzebne o AXR 101KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam ostatnio kupiłem golfa 4 z silnikiem AXR, wcześniej miałem golfa 3 z TDI 90 koni i nigdy mi się spalił więcej niż 5.7 litra. Teraz jeżdżę tym AXR i widzę że po mieście na wyświetlaczu pokazuje od 9 do 10 litrów, czy to normalne przy tym silniku, czy może żle pokazuje. Od zatankowania do pełna zrobiłem 630 kilometrów i w zbiorniku jest 1/4 paliwa, czy to normalne w tym modelu. Dzięki za info.
Nie bardzo normalne, jeszcze zależy od miasta ale nie 10 litrów, u mnie AXR pali w mieście około 6,5 wg. kompa
Miałem w Golfie ten silnik 101km 240Nm całkiem spoko się jeździło spalanie miasto 6-7l trasa okolice 6 nieraz poniżej zależne od jazdy silnik jest fajny do modzenia pompki są bardziej wydajne niż w bliźniaczym ATD z AXR programem robi się 135-140km dalej ogranicza turbo pompowtryski starczają w okolice 160-170km często lubiły przeciekać vacum pompy bo w większości były to pompy LUK
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504