Golf IV 1,6 SR - falujące obroty serwis
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Witam,
Czy wiecie może czy w serwisie i w jakich cenach w serwisie są w stanie ustalić konkretnie przyczynę falujących obrotów? Mam już dość czytania o przepustnicach wymianach poł samochodu ktore i tak mogą nic nie dać...
Był ktoś może w serwisie z tym juz ?
Czy wiecie może czy w serwisie i w jakich cenach w serwisie są w stanie ustalić konkretnie przyczynę falujących obrotów? Mam już dość czytania o przepustnicach wymianach poł samochodu ktore i tak mogą nic nie dać...
Był ktoś może w serwisie z tym juz ?
Myslę, że nikt nie jest w stanie Ci tego okreslic. Min to 100 zł bo tyle wołają za podłaczenie kompa w celu diagnostyki.
-
- Ma gadane
Toć komp tu nic nie da... Błedy kompa sam mogę sobie sprawdzić... Chodzi o jakieś profesjonalne podejście..
Chodzi o to, czy będą w stanie stwierdzić jednoznacznie co jest przyczyną, a nie gadanie typu, wyczyść przepustnice, wymień kable swiece, cewkę, sprawdz podcisnienie a na końcu wyremontuj silnik....
Chodzi o to, czy będą w stanie stwierdzić jednoznacznie co jest przyczyną, a nie gadanie typu, wyczyść przepustnice, wymień kable swiece, cewkę, sprawdz podcisnienie a na końcu wyremontuj silnik....
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
moim zdaniem jest zbyt wiele przyczyn wywolujacych identyczne lub podobne objawy zeby jednoznacznie stwierdzic jaka jest przyczyna
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Takie myślenie jak by w serwisie pracowali nadludzie. Oni też sprawdzą jedno, drugie, trzecie poniosą koszta a potem wystawią rachunek. Myślę, że nie znajdziesz takiego co powie to to i koniec
-
- Ma gadane
i dalej jestem w kropce a obroty mi skaczą i wkurzają...
)) ale obstawiam na silnik bo jak go ostro tyram to do Gdańska odemnie jakieś 150km i spowrotem to ładnie oleju dolałem 
Tam ponoć pierscienie są słabe czy coś.. wyczytałem tu gdzieś...

Tam ponoć pierscienie są słabe czy coś.. wyczytałem tu gdzieś...
dolot , przepustnica ,lewe powietrze jeśli ok musi chodzić jak zegarek
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
od czegoś trzeba zacząć...a zaczyna się od czyszczenia i adaptacji przepustnicylukasz16sr pisze:Mam już dość czytania o przepustnicach wymianach poł samochodu ktore i tak mogą nic nie dać...
jedź do profesjonalisty i powiedz "błędy sprawdzałem, wiec kompa pan nie podłączaj tylko auto mi napraw"lukasz16sr pisze:Toć komp tu nic nie da... Błedy kompa sam mogę sobie sprawdzić... Chodzi o jakieś profesjonalne podejście..

jak mają szklaną kulę to dadzą radę... w innym wypadku trzeba tak:lukasz16sr pisze:Chodzi o to, czy będą w stanie stwierdzić jednoznacznie co jest przyczyną, a nie gadanie typu, wyczyść przepustnice, wymień kable swiece, cewkę, sprawdz podcisnienie a na końcu wyremontuj silnik....
...Fafik258 pisze:sprawdzą jedno, drugie, trzecie
-
- Ma gadane
Adaptacja przepustnicy i czyszczenie było... pomogło na miesiąc....
Re: Golf IV 1,6 SR - falujące obroty serwis
Mistrzu po co czyścisz ta przepustnice jak sam piszesz ze ostro dolewasz oleju do silnika ? No logic
1 a konkretne badanie ci pomoże czyli sprawdzenie ciśnienia na poszczególnych cylindrach, jak masz odpowiedni przyrzad mozesz spokojnie sam to zrobić
Jezeli bedziesz mial slabe cisnienie na cylindrze to:
Dolewasz oleju strzykawka prosto na cylinder (przez dziure od świec) oczywiscie nie duzo
i podlaczasz jeszcze raz przyrzad dzieki temu:
Jezeli polepszy sie cisnienie to na bank pierscienie do wymiany
Jezeli pozostanie takie same głowica do roboty.
Pozdro

1 a konkretne badanie ci pomoże czyli sprawdzenie ciśnienia na poszczególnych cylindrach, jak masz odpowiedni przyrzad mozesz spokojnie sam to zrobić

Jezeli bedziesz mial slabe cisnienie na cylindrze to:
Dolewasz oleju strzykawka prosto na cylinder (przez dziure od świec) oczywiscie nie duzo

Jezeli polepszy sie cisnienie to na bank pierscienie do wymiany
Jezeli pozostanie takie same głowica do roboty.
Pozdro