Regeneracja tarcz i zacisków.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Na wiosne planuje poczyścić tarcze zaciski itd moze jakiś kolorek do tego.
Są w brzydkim stanie, jak czyścić i je odświeżyć?
Są w brzydkim stanie, jak czyścić i je odświeżyć?
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Tarcze to się toczy jak jeszcze nie osiągnęły wymiaru minimalnego. A jak osiągnęły to się kupuje nowe.bazylek pisze:tarcze
A czyszczenie i malowanie to nie detailing.
Szczotka druciana, odtłuścić i malować hammeraitem. Tematy są na forum
Szczotka druciana, odtłuścić i malować hammeraitem. Tematy są na forum
Jak ma być pro i całość dłuższy czas ma się utrzymać to tylko piaskowanie i lakierowanie.
Gran Turismo Iniezione
Po wklejonym zdjęciu nie wygląda to źle, nie widzę sensu czyścić, chyba że piszczą przy hamowaniu
-
- VWGolf.pl Killer
Możesz pomalować nie ma problemu ale żeby to naprawdę ładnie wyglądało przy alu felgach i dużym prześwicie to by pasowało rozebrać ja u siebie rozbierałem na przewód elastyczny specjalny zacisk żeby nie zapowietrzyć układu zacisk odkręcasz od przewodu (kopyto też ) wyjmujesz tłoczek osłonkę gumową szczotka prosta najmniejsza jaka jest w sprzedaży na wiertarkę i jedziesz następnie dobra farba ja miałem do 650C . przy okazji sprawdzisz czy osłonki są nie popękane jak tak zestaw naprawczy do tego smar do cylinderków po umalowaniu składasz zalewasz płynem wstępnie do pełna (nie trzeba tyle pompować ) przykręcasz (auto odpalone) odpowietrzasz tylko to koło przy pomocy drugiej osoby ja robiłem u siebie cztery lata temu na czerwono ostatnio zmieniałem klocki ściera benzyna ekstr. i znowu wyglądają jak dopiero malowane... a co do klocków i tarcz to na nich jeszcze ze dwa lata przelatasz klocków z tego co widzę jest koło 9 mm tarcza rant koło 1,5 mm...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Regeneracja tarcz i zacisków.
Dlatego napisałem koledze, że nie warto tego ruszać bo chyba nie zdaje sobie sprawy ile to robotybioly05011 pisze:Możesz pomalować nie ma problemu ale żeby to naprawdę ładnie wyglądało przy alu felgach i dużym prześwicie to by pasowało rozebrać ja u siebie rozbierałem na przewód elastyczny specjalny zacisk żeby nie zapowietrzyć układu zacisk odkręcasz od przewodu (kopyto też ) wyjmujesz tłoczek osłonkę gumową szczotka prosta najmniejsza jaka jest w sprzedaży na wiertarkę i jedziesz następnie dobra farba ja miałem do 650C . przy okazji sprawdzisz czy osłonki są nie popękane jak tak zestaw naprawczy do tego smar do cylinderków po umalowaniu składasz zalewasz płynem wstępnie do pełna (nie trzeba tyle pompować ) przykręcasz (auto odpalone) odpowietrzasz tylko to koło przy pomocy drugiej osoby ja robiłem u siebie cztery lata temu na czerwono ostatnio zmieniałem klocki ściera benzyna ekstr. i znowu wyglądają jak dopiero malowane... a co do klocków i tarcz to na nich jeszcze ze dwa lata przelatasz klocków z tego co widzę jest koło 9 mm tarcza rant koło 1,5 mm...