Uszkodzony mikrostyk bagażnika (brak oświetlenia bagażnika)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Nowicjusz
sprawdz czy masz plusa przy lamce podejzewam ze nie
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie sprawdzałem plus przy klamce, ale klamka działa poprawnie.
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
- Death_Proof
- Ma gadane
Re: Uszkodzony mikrostyk bagażnika (brak oświetlenia bagażn
Jak to wyciągnołeś, skoro tam nie ma za bardzo miejsca żeby to wyjąć ? Mikrostyk jest zamocowany w obudowie zamka, tam gdzie na zdjęciu są dwa otwory.KoJ@K pisze:Ja tam nic nie odginałem,podziobałem go delikatnie i wysunąłem z boku.
Jak masz jakiś sposob to podziel się wiedzą. I jeszcze jedno czy oczyszczenie pomogło i czy lampka zaczela się zapalać ?
~VAGSTYLE~
-
- Nowicjusz
sprawdz czy przy lampce (nie klamce) kabel plusowy umnie byl zasniedzialy i nie swiecilo mikrostyk podaje na lampke tylko masepiotrb79 pisze:Nie sprawdzałem plus przy klamce, ale klamka działa poprawnie.
Podziobałem, w sensie że go na części. I wstawiłem zwykły mikro.
ja mam ten sam problem ani swiatło w bagazniu nie działa ani na zegarach sie nie zaswieca
rozebrałem zamek i zastanawiam sie z skąd wziasc nowy mikro styk ??
jutro ten stary wymontuje i zobzcze czy nie da sie go reanimowac
rozebrałem zamek i zastanawiam sie z skąd wziasc nowy mikro styk ??
jutro ten stary wymontuje i zobzcze czy nie da sie go reanimowac
Np tutaj:
http://allegro.pl/ap32-zlacze-mikrostyk ... 09042.html" onclick="window.open(this.href);return false;
albo popytaj gdzieś u siebie na miejscu w sklepie elektrycznym.
http://allegro.pl/ap32-zlacze-mikrostyk ... 09042.html" onclick="window.open(this.href);return false;
albo popytaj gdzieś u siebie na miejscu w sklepie elektrycznym.
mój jest nie do naprawienia cały wypalony
jade jutro poszukac takiego zielonego cuda
nowy zamek to koszt 200 zł wiec nie dzieki
jade jutro poszukac takiego zielonego cuda
nowy zamek to koszt 200 zł wiec nie dzieki
zamek naprawiony hula ze az miło http://zapodaj.net/d83fb1e66f0c4.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
koszt to 9 zł http://zapodaj.net/c2f5c2ae1d6ec.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
koszt to 9 zł http://zapodaj.net/c2f5c2ae1d6ec.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- gentlemann
- Ma gadane
witam, ja zrobiłem to troszkę inaczej niż dominiks1980, a mianowicie, dzięki poradom marek0703, udało mi się to zrobić i zrobić pare fotek :
1. Odkręciłem zamek(oczywiste )
2. Zerwałem te plastikowe ala "nity"
3. Wziąłem mikrostyk, przewody, lutownicę i cynę. (mistrzem lutownicy nie jestem) Zlutowałem 1wszy i 3ci styk mikrowłącznika, zaizolowałem wszystko rurką termokurczliwą.
4. Wymontowałem stary mikrowłącznik następująco : kombinerkami/szczypcami odgiąłem blaszkę do której był "przynitowany" oryginalny mikrostyk, wyjąłem go, włożyłem nowy z przylutowanymi już przewodami, następnie dogiąłem blaszkę do poprzedniej formy, wywierciłem dziurkę poniżej oryginalnych tak aby mikrostyk był na równi z blaszką. Przykręciłem go na 1 śrubkę, co wystarczy.
5. Przykręciłem zamek
6. Obciąłem wtyczkę od oryginalnego mikrostyku, następnie przylutowałem przewody od mikrostyku, do brązowego i brązowo-niebieskiego przewodu od wtyczki, wszystko zaizolowałem rurkami termokurczliwymi.
Także w taki spób mikrowłącznik wymieniłem ja, gentlemann POZDRO
1. Odkręciłem zamek(oczywiste )
2. Zerwałem te plastikowe ala "nity"
3. Wziąłem mikrostyk, przewody, lutownicę i cynę. (mistrzem lutownicy nie jestem) Zlutowałem 1wszy i 3ci styk mikrowłącznika, zaizolowałem wszystko rurką termokurczliwą.
4. Wymontowałem stary mikrowłącznik następująco : kombinerkami/szczypcami odgiąłem blaszkę do której był "przynitowany" oryginalny mikrostyk, wyjąłem go, włożyłem nowy z przylutowanymi już przewodami, następnie dogiąłem blaszkę do poprzedniej formy, wywierciłem dziurkę poniżej oryginalnych tak aby mikrostyk był na równi z blaszką. Przykręciłem go na 1 śrubkę, co wystarczy.
5. Przykręciłem zamek
6. Obciąłem wtyczkę od oryginalnego mikrostyku, następnie przylutowałem przewody od mikrostyku, do brązowego i brązowo-niebieskiego przewodu od wtyczki, wszystko zaizolowałem rurkami termokurczliwymi.
Także w taki spób mikrowłącznik wymieniłem ja, gentlemann POZDRO
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
a kolego co z tym kabelkiem czarno brązowym ??? można gdzieś go przymontować?
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
Można tam chwycic go trytką, ale wisząc swobodnie on tam w niczym nie przeszkadza.
Czarno - brązowy jest od alarmy i od sygnalizowania na fis otwarcia bagażnika mozna go zmostkować z tym odpowiedzialnym od światła.
Ja u siebie zamontowałem zwykłą krańcówkę pomiedzy mocowaniem amortyzatora a odbojem. Koszt 3 zło i hul aż miło.
Ja u siebie zamontowałem zwykłą krańcówkę pomiedzy mocowaniem amortyzatora a odbojem. Koszt 3 zło i hul aż miło.
-
- Nowicjusz
Ja również nie miałem oświetlenia w swoim bagażniku, ale stwierdziłem, że spróbuję uratować standardowy mikrostyk. Po wymontowaniu zamka i samego mikrostyka ujrzałem niezbyt piękny widok. Mikro był cały zaśniedziały i zasyfiony, postanowiłem więc go wyczyścić. Rozebrałem mikrostyk na części, wydmuchałem cały kurz itp, a potem dosadnie potraktowałem go WD40. W środku mikro są takie jakby trzy metalowe rowki, środkowy był w idealnym stanie, ale bocznie już nie. Podrapałem je trochę gwoździkiem, popryskałem WD40, potem wyszorowałem szczotką. Drugą część mikrostyku (ta ze sprężynką) potraktowałem tak samo, czyli szorowanie i kąpiel w WD40. Na plastikowym elemencie były takie 3 malutkie blaszki, które były praktycznie płasko, a powinny być odgięte nieco do góry. Rozwiązałem to w bardzo prosty sposób. Kawałek poskładanego w kostkę papieru podkleiłem pod te blaszki klejem SuperGlue, aby nie zginały się na płasko, bo inaczej nie będą jeździć po metalowych rowkach. Potem wszystko złożyłem, zamontowałem zamek i oświetlenie działa