***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
dizekuje za odpowiedz. Nie szukałem tego we wcześniejszych postach bo mam mało czasu
Panowie co sadzicie o VW golf 1.4 jest to dobry wybor? Troche czytałem o tym na internecie, pisza ,ze jest to nieudana wersja, chociaż jeden z miechanikow mowil mi, ze jak golf to tylko w 1,4 ( może chce zarobić na naprawach ;D )
Tomacho, jaki golf 1,4.
silników 1,4 w golfie montowano od mk3 do mk7 i są to bardzo różne konstrukcje.
silników 1,4 w golfie montowano od mk3 do mk7 i są to bardzo różne konstrukcje.
wiem tyle , ze to 1,4 16v 75km golf4 1999r chyba ze chodzi o te oznaczenia silnika (np.AHF) to tego nie wiem
Ja jestem zdania, że ten silnik nie nadaje się do mk4. Mała moc, spora buda.
Dodatkowo nie jest pozbawiony wad (branie oleju, zamarzająca odma).
To raczej silnik do toczenia po mieście.
Dodatkowo nie jest pozbawiony wad (branie oleju, zamarzająca odma).
To raczej silnik do toczenia po mieście.
Dokładnie.... z resztą nie wiem gdzie byś nie czytał to piszą że to naprawdę tragiczny silnik. Golf ma swoja masę i naprawdę na trasie non stop 3 bieg i gaz w podłodze a spalanie... lepiej nie gadać ....jhosef pisze: nie jest pozbawiony wad (branie oleju, zamarzająca odma).
VW Golf MK4 130 PS, Skoda Octavia II FL 1.6 MPI
wiem wiem czytałem dużo dlatego napisałem , ze na internecie mowia ze to pomylka ten silnik , a mechanik twardo gada ze golfy 1,4 wsadzasz gaz , na pierwszy samochod to super maszyna -.- , Dzieki za odpowiedz
Tomacho, Daj spokój z 1,4. Już lepiej wziąć 1,6. Pali tyle samo a o wiele przyjemniej się jeździ niż mułowatym 1,4.
- kostek007
- Gadatliwa bestia
W piątce, to masz 80km, i to pewnie też nie jedzie... http://www.autocentrum.pl/spalanie/volk ... 2006-2008/" onclick="window.open(this.href);return false; - poczytaj sobie opinie.szakulvip pisze:a w Golf V 1.4 to jest ten sam co w czwórce?
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Auto: Audi a4 b8
- Kontakt:
gdzie ci inzynierowie mieli głowe rozumie w czwórce wepchnęli muła to V też upierdzielili
-
- Nowicjusz
Witam.
Po wakacjach mam zamiar kupić Golfa 4 TDI tylko nie wiem z jaką mocą, 90KM czy 110KM.?
Czy to nie wadliwe. A jakby mi się trafiła któraś z tych wersji ze wzbogaceniem 4motion, brać czy nie.?
Proszę o pomoc. Zamierzam wydać na niego gdzieś ok. 8-9 tys.
Pozdrawiam
Po wakacjach mam zamiar kupić Golfa 4 TDI tylko nie wiem z jaką mocą, 90KM czy 110KM.?
Czy to nie wadliwe. A jakby mi się trafiła któraś z tych wersji ze wzbogaceniem 4motion, brać czy nie.?
Proszę o pomoc. Zamierzam wydać na niego gdzieś ok. 8-9 tys.
Pozdrawiam
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Auto: Audi a4 b8
- Kontakt:
powtarzane wielokrotnie w tym temacie, kupujesz egzeplarz w lepszym stanie. a co do 4motion to podnosi koszty napraw tylnej zawieszki no i bagaznika mniej