Witam,panowie otóż mam pewien problem z tempomatem w moim golfie po długim powrocie za zachodu popsuł mi się tempomat a raczej płytka manetki tempomatu.dział aż tu nagle nie działa więc podpiąłem vaga i wyskakiwał błąd tempomatu czyli dla GRA 45 NIE ZNANE POŁOŻENIE PRZEŁĄCZNIKÓW.
rozebrałem manetkę i widać dziurkę w płytce tak jak wypalone aż śmierdzi spalenizną.
będąc na szrocie stał VW SHARAN a w nim była połamana manetka,manetka wygladała podobnie więc biorę,w domu rozebrałem i płytka ma więcej kabli tzn 6 kabli a moja ma tylko 4 i czy pomógł by mi ktoś czy to da się zrobić jakoś żeby działo,da się to jakoś pomierzy??czy muszę szukać manetki na 4 kable.dołaczam zdjęcia płytek
Golf III płytka tempomatu Z Sharana???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Poszukaj manetki MFA, o ile dobrze kojarzę to płytka jest taka sama (u siebie mam z MFA i działa). Ewentualnie zleć komuś wykonanie kopii płytki, to też sie da zrobić bo skomplikowana nie jest
MK3 ADZ->AGU
dzięki przyjacielu za pomoc naprowadziłeś mnie na dobrą drogę chociaż z manetką MFA nie przyszło mi do głowy to nawet.co do wykonania płytki nikt nie chce sie podjąc bo za małe,wiadomo nie element nie pieniądze.