[mk4] Montaż ASR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Montaż ASR
Panowie dziś przyszła do mnie pompka 1J0907379AF. Pod koniec tygodnia lub na początku przyszłego będę ją montował.
Więc mam pytanie:
Silnik mam 2.3 V5 jakie ustawić kodowanie pompy po montażu i jak dobrze ją odpowietrzyć?
Więc mam pytanie:
Silnik mam 2.3 V5 jakie ustawić kodowanie pompy po montażu i jak dobrze ją odpowietrzyć?
[mk4] Montaż ASR
Pompa zamontowana, kodowania nie trzeba było robić, teraz tylko dołożyć wyłącznik ASR i będzie śmigać.
I teraz pytanie odnośnie wyłącznika ASR. czy on działa tak samo jak włącznik tylnej szyby, że zatrzymuje się w połowie? czy wraca do pozycji takiej samej jak był przed wciśnięciem?
drugie pytanie, rozumiem, że kontrolka ASR pojawi się wtedy kiedy puszczę kabelki od pompy do licznika?
I teraz pytanie odnośnie wyłącznika ASR. czy on działa tak samo jak włącznik tylnej szyby, że zatrzymuje się w połowie? czy wraca do pozycji takiej samej jak był przed wciśnięciem?
drugie pytanie, rozumiem, że kontrolka ASR pojawi się wtedy kiedy puszczę kabelki od pompy do licznika?
[mk4] Montaż ASR
Tak , jak nie masz kabla w zielonej wtyczce licznika na pinie 14 , albo twój licznik może nie mieć tej kontrolki , np jak ja wpakowałem zegary z canem to się sama zapaliła ta kontrolka ze musiałem odciąć
włącznik asr działa tak ze po naciśnięciu wraca na swoją pozycje , nie tak jak od grzania tylnej szyby
włącznik asr działa tak ze po naciśnięciu wraca na swoją pozycje , nie tak jak od grzania tylnej szyby
- scaner21
- Ma gadane
- Kontakt:
[mk4] Montaż ASR
Do paska b5 97r też taki mod z ASR podejdzie?
Kupię zegary z FIS bez CAN do Passata / Golfa 4
[mk4] Re: Montaż ASR
pompa śmiga, pozbyłem się błędu abs lewego czujnika przedniego koła, który powodowała uszkodzona pompa ABS i który prześladował mnie od 2 lat. Przycisk leży i czeka na montaż bo zerwałem torebkę stawową i więzadła w kostce :/krissMK4 pisze:MefjuWw, i jak tam , uruchomiłeś asr przycisk itp ?
jak się tylko wyleczę to od razu zabieramy się za montaż.
[mk4] Montaż ASR
Teoretycznie powinna pasować bo patrząc za pompami nigdy nie spotkałem podziału na angliki i europy ale głowy se nie daje uciąć
- Andrzej4286
- TYLKO VW
[mk4] Montaż ASR
Witam czy mógł by ktoś opisać podłączenie wyłącznika ASR do pompy 25pin w temacie jest opisany do 47pin a to juz nie to samo, bo założyłem pompę asr 25pin ale chce jeszcze podłączyć wyłącznik ale nigdzie nie mogę znaleźć opisu jak to podłączyć
Moje BYŁE Wozidło viewtopic.php?f=89&t=420620" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Nabytek Golf 6 Black Pearl viewtopic.php?f=94&t=600316" onclick="window.open(this.href);return false;
[mk4] Re: Odp: Montaż ASR
Dobrze ze Tapatalk zapisuje sobie obrazki w cacheAndrzej4286 pisze:Witam czy mógł by ktoś opisać podłączenie wyłącznika ASR do pompy 25pin w temacie jest opisany do 47pin a to juz nie to samo, bo założyłem pompę asr 25pin ale chce jeszcze podłączyć wyłącznik ale nigdzie nie mogę znaleźć opisu jak to podłączyć
Wysłane z mojego GT-I9100
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Andrzej4286
- TYLKO VW
[mk4] Montaż ASR
No i próbowałem według tego schematu i po takim podłączeniu pali mi bezpiecznik niestety i nie wiem dlaczego
Moje BYŁE Wozidło viewtopic.php?f=89&t=420620" onclick="window.open(this.href);return false;