Cieknąca pompa wtryskowa 1.9 TDi AFN
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam pytanie, na zdjęciu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ba5 ... 9ca6d.html" onclick="window.open(this.href);return false; w miejscu oznaczonym strzałką zobaczyłem wilgoć, dokręciłem śrube ale dalej zostaje jakieś 2mm gwintu pomiędzy tym większym elementem a łepkiem śrubu, czy tam powinna być jakaś uszczelka??? czy śruba powinna być dokręcona do tego większego elementu?? jak to jest u was??
- DieselPower
- Ma gadane
Re: Cieknąca pompa wtryskowa 1.9 TDi AFN
u mnie w starej pompie z tego co pamiétam to nie bylo oringu. Dokréč z czuciem malym kluczem to nie urwiesz.
Przeglądam forum =]
Dokręciłem ale sie zastanawiam czy ta śrubka powinna tak wystawać, czy powinna tam być uszczelka
Czy zestaw uszczelek pompy wtryskowej 1.9TDI z Boscha o symbolu
2 467 010 003
będzie pasował do AFN`a ?
2 467 010 003
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
-
- Forum Master
Witam, ten zestaw powinien pasować Piasek, jednak niech jeszcze inni się wypowiedzą?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
witam
temat obszerny poszukuje warsztatu na terenie Żagań żary ...okolice jakis konkret sprawdzony godny polecenia
ceknie pompa 1.9 afn
temat obszerny poszukuje warsztatu na terenie Żagań żary ...okolice jakis konkret sprawdzony godny polecenia
ceknie pompa 1.9 afn
TakPiasek pisze:Czy zestaw uszczelek pompy wtryskowej 1.9TDI z Boscha o symbolu
2 467 010 003
pwrd by COMPsport 154,6KM i 334,6Nm
Mój VWóz viewtopic.php?f=91&t=207197" onclick="window.open(this.href);return false; SPRZEDAM
Oki, dzięki...
właśnie dzwonił klient że pasowały wszystkie
właśnie dzwonił klient że pasowały wszystkie
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
witam
czy wymienię uszczelkę z miejsca zaznaczonego na zdjęciu bez wyjmowania pompy, czy coś tam wypadnie ? czy mogę spokojnie odkręcić te cztery śruby i wymienić uszczelkę ?
czy wymienię uszczelkę z miejsca zaznaczonego na zdjęciu bez wyjmowania pompy, czy coś tam wypadnie ? czy mogę spokojnie odkręcić te cztery śruby i wymienić uszczelkę ?
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Jak posiadasz nadzwyczajne zdolności manualne bo dostęp mocno utrudniony ,przez brak miejsca .neronman pisze:czy wymienię uszczelkę z miejsca zaznaczonego na zdjęciu bez wyjmowania pompy,
Nic nie wypadnie ,odkręcaj śmiało ...ale łatwo nie będzie .A tak na marginesie ,to wyciek z tego miejsca jest bardzo rzadki ,praktycznie się nie zdarza ,jak nikt tego wczesniej nie odkręcałneronman pisze: czy coś tam wypadnie ? czy mogę spokojnie odkręcić te cztery śruby i wymienić uszczelkę ?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
-
- Forum Master
Witam, spróbuj dokręcić te śrubki, miałem tak kiedyś, co prawda w fiacie, że dziwnym trafem się poluzowały.
Pozdrawiam.
Tomek
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
Witam, podepnę się pod temat, otóż zakładałem pompę po "uszczelnieniu" do passata b5 afn, i problem jest tego typu, że jak ustawiam kąt wtrysku to: w blokach mierzonych grupa 000 pozycja 2 jest wartość w przedziale 55-60, natomiast jak przełączam na nastawy podstawowe to pokazuje mi tam 000 a powinno być to samo, jak kręcę pompą czy przyśpieszając zapłon czy opóźniając to nic się nie zmienia w nastawach, tylko tyle że jak zabardzo opóźnie to gaśnie, kompem jak sprawdzam to jest nikła zmiana pracy silnika twardy/miękki, natomiast jak podaje prąd bezpośrednio na wtyczkę zabierając i dając prąd jest różnica w pracy silnika wyraźna, doszedłem do tego że we wtyczce tej co idzie do elektrozaworu i tego czujnika na dole pompy (3piny) napięcie jest na zawór 12v, masa, i na czujnik jest 8,2v, a u mnie w aucie i u ojca w passacie jest 4,5v czy w tym tkwi problem? chyba obstawiam ecu. Ogólny problem jest w tym że po postoju ciężko zapala, osobiście wydaje mi się ze wina leży po stronie pompiarzy, że pompa nie trzyma ciśnienia. Bo przed tą operacją auto paliło.
aha i dawkę paliwa ustawiłem na 3,8 do 4,2 skacze, bo ci fachowcy od pomp jak ustawili to była 0,7 do 1,1
aha i dawkę paliwa ustawiłem na 3,8 do 4,2 skacze, bo ci fachowcy od pomp jak ustawili to była 0,7 do 1,1
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
Witam jestem po wymianie o ringu tłoko-rozdzielacza , pompę odpowietrzyłem odkurzaczem i wszystko ok
A możesz dokładniej opisać w jaki sposób odkurzaczem gdzie podlaczyles jakieś fotki...
Dziękuję
Dziękuję