Problem ze spryskiwaczem szyb

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

fido

Post autor: fido » czw lut 17, 2005 19:12

fido pisze::hmm: własnie pojawil się u mnie taki sam problem. Ja nie mialem tylnego spryskiwacza ale wczoraj mialem malo płynu w zbiorniku i pojawił się problem ze spryskiwaczami gdy dolałem okazalo się że w dalszym ciagu nie pryskają, dodam że wycieraczki powinny się zalączać podczas spryskiwania a teraz nie ruszają. Gdzie szukać bezpiecznika, przelącznika lub innego powodu awarii?
dzięki i pozdrawiam
jest jeszcze coś, oprucz tego że w normalnym (dla samego sprysku) ustawieniu manetki spryskiwacz nie gada to podczas ustawienie w gorę na wolne lub szybkie wycieraczki spryskiwacz zaczyna działać po dłuższym przytrzymaniu manetki. ki diabeł?????? :satan:

Slawo80
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Slawo80 » czw lut 17, 2005 23:06

fido pisze:
fido pisze::hmm: własnie pojawil się u mnie taki sam problem. Ja nie mialem tylnego spryskiwacza ale wczoraj mialem malo płynu w zbiorniku i pojawił się problem ze spryskiwaczami gdy dolałem okazalo się że w dalszym ciagu nie pryskają, dodam że wycieraczki powinny się zalączać podczas spryskiwania a teraz nie ruszają. Gdzie szukać bezpiecznika, przelącznika lub innego powodu awarii?
dzięki i pozdrawiam
jest jeszcze coś, oprucz tego że w normalnym (dla samego sprysku) ustawieniu manetki spryskiwacz nie gada to podczas ustawienie w gorę na wolne lub szybkie wycieraczki spryskiwacz zaczyna działać po dłuższym przytrzymaniu manetki. ki diabeł?????? :satan:

Mozze to byc to ze manetlti sa slabo przykrecone - zdejmij kierownice i zobacz czy te 3 srobki ktore je trzymaja sa dobrze dokrecone ;)

Pozdro:
Slawek.

wojtasss82
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: wojtasss82 » pt lut 18, 2005 12:57

Niestety u mnie spryskiwacz nie reaguje na przyciąganie "wajchy" do kierownicy na żadnej prędkości wycieraczek...
znalazłem coś takiego:
http://www.automotosklep.home.pl/cgibin ... d=7931fd4e

Wojtek

Slawo80
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Slawo80 » pt lut 18, 2005 16:49

Nalezy zwrocic uwage na zamocowanie na sprezynce i czy po pociagnieciu manetki wlacznik sam wychyla sie, po wcisniecu wlacznik powinien wcisnac sie rowniez, jesli nic nie robimy wlacznik pozostaje w polozeniu neutralnym ;) Obejrzcie dokladnie jak to u Was wyglada.

Pozdro:

Slawek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”