Honda kręci się wysoko, to swoją drogą.
Napisz jakie masz oznaczenie skrzyni.
Ja robiłem zamianę skrzyni przy SWAPie silnika 9A u forumowicza MlodyKoguT w MK2. Zamiast tej co była w Passacie ze sprzęgłem ważącym 17kg założyłem tą którą brat miał w swoim MK2 przy silniku 1.8 RP. Ma ona oznaczenie AUG (dosyć krótka), i przy niej sprzęgło waży 11kg (kompletne- zamach, docisk i tarcza).
Powiem szczerze że jedzie to , chociaż porównania nie mam do poprzedniej.
W twoim przypadku jeśli chciał byś robić taką właśnie zamianę to musisz bawić się w wymianę pedałów na te na linkę, lewarka od biegów, skrzynia i sprzęgło.
Lepiej (taniej) znaleźć ten sam typ skrzyni o krótszych przełożeniach
[golf mk 3] SWAP z 1.8 ABS na 2.0 8V 2E
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Co do cen to bym sie tak bardzo nie przejmował bo mam dość dobre dojście do części od vw tylko pytanie czy taka przekładka da jakiś efekt?
Skrzynia z 1.8 może zostac ja w pasku b4 1.8 wsadziłem 2.0 8v różnica minimalna poszedł nowy komp i wiązka ja polecam osobiście swapa z 1.8 na 2.0 bo różnica jest wielka niedawno kupiłem golfa mk3 z 1.8 i już mam wszystko do swapa czyli silnik wiązke i kompa reszta wyjdzie w praniu pochwale sie jak zrobię