Tweeter ostrzy górę przy Pioneer DEH- 80PRS
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Panowie mam znajomego który twierdzi że w jego E36 coupe przy komplecie głośników marki no name przód drzwi, tył półka będzie lepiej grać niż u mnie sam przód i się śmieją że chce sam przód wstawić. A może odseparowany na przód a obecne przednie na tył? I czy wtedy dam radę pociąć aktywnie z radia? Czy starczą zwrotnice w odseparowanym do ucięcia twetera?
Tak jak piszesz, czyli wzmacniacz 4Ch, lub dwa wzmacniacze 2Ch ( biamping ). Osobno woofery i osobno tweetery podpinasz. Ewentualnie do tego jeszcze subwoofer i wzmacniacz do niego.
Co do cięcia, to już w zależności od tego jakie głośniki tam zagoszczą, bo raczej takie zabawy nie z serią.
Jak już wszystko będziesz miał, to wtedy możesz pokusić się o strojenie, albo zabawa samemu, ale trochę informacji trzeba by przyswoić ( co kto lubi ).
Co do cięcia, to już w zależności od tego jakie głośniki tam zagoszczą, bo raczej takie zabawy nie z serią.
Jak już wszystko będziesz miał, to wtedy możesz pokusić się o strojenie, albo zabawa samemu, ale trochę informacji trzeba by przyswoić ( co kto lubi ).
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
A gdybym zdecydował się na zestaw odseparowany np Morel Tempo 6, który zawiera zwrotnice a moje radio też posiada aktywną zwrotnicę to jak rozwiązać tą kwestię?
Bo gdy przerobie teraz moja instalację na 2 way i podepnę to aktywnie po FRONT midbas i REAR tweter a potem zechcę wstawić odseparowany to tak jakby robić coś 2 razy. Zmiana pinów w kostce itp więc daremna robota...
Kupując zestaw na przód ze zwrotnicami będę mógł podłączyć je normalnie jak teraz i zostawić radio w trybie STD prawda?
Bo gdy przerobie teraz moja instalację na 2 way i podepnę to aktywnie po FRONT midbas i REAR tweter a potem zechcę wstawić odseparowany to tak jakby robić coś 2 razy. Zmiana pinów w kostce itp więc daremna robota...
Kupując zestaw na przód ze zwrotnicami będę mógł podłączyć je normalnie jak teraz i zostawić radio w trybie STD prawda?
Ostatnio zmieniony pn mar 03, 2014 01:17 przez krystek21, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
I co dasz się podpuścić?, może będzie głośno i z przesterem to tak,ale czy lepiej będzie grać to śmiem wątpićkrystek21 pisze:Panowie mam znajomego który twierdzi że w jego E36 coupe przy komplecie głośników marki no name przód drzwi, tył półka będzie lepiej grać niż u mnie sam przód i się śmieją że chce sam przód wstawić
-
- Forum Master
- Kontakt:
Podłączasz z pominięciem zwrotnicy.krystek21 pisze:A gdybym zdecydował się na zestaw odseparowany np Morel Tempo 6, który zawiera zwrotnice a moje radio też posiada aktywną zwrotnicę to jak rozwiązać tą kwestię?
Całkiem odwrotnie,krystek21 pisze:Bo gdy przerobie teraz moja instalację na 2 way i podepnę to aktywnie po FRONT midbas i REAR tweter
Front=> Tweeter
Rear=> Midbas
W innym przypadku nie zgodzą ci się częstotliwości filtrów.
Aha to wiem wszystko. I teraz ostatnie pytanko: gdybym jednak zdecydował się na zestaw z przodu ze zwrotnicami to których lepiej użyć? Tych oryginalnych z zestawu czy może użyć do tego radia i zwrotnicy aktywnej?
-
- Forum Master
- Kontakt:
Przy zwrotnicach oryginalnych masz z góry zdefiniowane filtry, które niekoniecznie mogą tobie pasować w odsłuchu, przy aktywnej zwrotnicy masz szerszy wachlarz możliwości + duża korekcja poziomu co przy męczących tweeterach przydaje się.
Ja bym się pobawił aktywnie, zrobisz co zechcesz.
Ja bym się pobawił aktywnie, zrobisz co zechcesz.
Teraz jak czasu będę miał to zrobie jak pisaliście wcześniej czyli odlutowanie tego przetwornika z twetera i nowa instalacja i to wszystko pod radio i zobaczymy wtedy
Czego użyć do złączenia tych pinów po wylutowaniu przetwornika? Drucika tylko z czego?
Czego użyć do złączenia tych pinów po wylutowaniu przetwornika? Drucika tylko z czego?