Moduł świateł długich
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Moduł świateł długich
Witam, zamierzam zamontować u siebie moduł świateł długich, chciałem zlecić to jakiemuś elektrykowi, lecz za kwotę 100zł stwierdziłem że spróbuje sam. Mam już dostęp do skrzynki bezpieczników i kabli, mam schemat lecz nie bardzo wiem w które kable się wpinać. Czy ktoś mógłby dość dokładnie (jak dla zielonego) powiedzieć w które konkretnie kable, jakiego koloru i gdzie się wpiąć.
Taki schemat podłączenia posiadam
Taki schemat podłączenia posiadam
ILE BY NIE BYŁO TO I TAK JEST ZA MAŁO
Moduł świateł długich
Po co taki wynalazek ?, w tym temacie masz wszystko opisane łopatologicznie jak zrobić światła na przekaźnikach żeby świeciły jak należy.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=64358" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=64358" onclick="window.open(this.href);return false;
Moduł świateł długich
Ale tu nie chodzi o żadne przekaźniki, moje światła świecą jak należy. Chodzi o moduł który z długich robi światła dzienne, świecące np. na 30% mocy. Czy taki wynalazek jest komuś potrzebny tego nie wiem;> Ale ja u siebie chce go zamontować.
Także jakby ktoś mógł wskazać, przy skrzynce bezpieczników które to są kable od pozycji, obu długich i stacyjki II poziom, byłbym niezmiernie wdzięczny.
Także jakby ktoś mógł wskazać, przy skrzynce bezpieczników które to są kable od pozycji, obu długich i stacyjki II poziom, byłbym niezmiernie wdzięczny.
Moduł świateł długich
Ja bym na twoim miejscu jak chcesz koniecznie to coś montować, to bym założył to ustrojstwo pod maską. Więcej miejsca i łatwiej się wpiąć w instalację.
http://a2resource.com/electrical/CE2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://a2resource.com/electrical/CE2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Moduł świateł długich
Dzięki wielkie Z tą rozpiską już wszystko w miarę się rozjaśniło, może coś wywalczę z tym..
Według instrukcji powinien być wewnątrz, póki co spróbuje gdzieś przy skrzynce to upchnąć, jest to wielkości paczki zapałek wiec jakoś powinno pasować.
Według instrukcji powinien być wewnątrz, póki co spróbuje gdzieś przy skrzynce to upchnąć, jest to wielkości paczki zapałek wiec jakoś powinno pasować.
Moduł świateł długich
Do pierwszej kontroli albo przegladu i dowodzik zabrany, jerzeli chcesz swiatla dlugie uzywac jako dzienne musza miec chomologacje na dzienne a nie drogowe.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Moduł świateł długich
Bez przesady, w dzień jakoś strasznie nie rzuca sie w oczy, świecić świeci, w razie kontroli- gasisz auto światła gasną, pan każe włączyć światła włączasz normalnie z włącznika i co? wszystko dobrze?
Bo chyba będą te dzienne podłączone po zapłonie a nie na stałe? Też takie coś mi chodzi po głowie, dołączane dzienne to kicha. Ale z drugiej strony po to jest alternator żeby dał prąd więc to chyba tak bardziej jako gadżet. A wg przepisów nie jest tak, że auto które nie ma dziennych fabrycznych to musi mieć też zapalone pozycyjne z tyłu?Tak coś kojarzę...
Bo chyba będą te dzienne podłączone po zapłonie a nie na stałe? Też takie coś mi chodzi po głowie, dołączane dzienne to kicha. Ale z drugiej strony po to jest alternator żeby dał prąd więc to chyba tak bardziej jako gadżet. A wg przepisów nie jest tak, że auto które nie ma dziennych fabrycznych to musi mieć też zapalone pozycyjne z tyłu?Tak coś kojarzę...
Moduł świateł długich
Zabiorą to zabiorą, w końcu oddadzą Gdyby tak na wszystko patrzeć to każdy jeździłby seryjnym autem bo ahh za koła zabiorą, za wydech zabiorą itd..
Będzie to działać na tej zasadzie " onclick="window.open(this.href);return false;.
Mi się podoba sam efekt a i myślę że choć trochę wygodne też się okaże
Co do tylnych pozycji to nie wiem dokładnie jak przepisy i jak u siebie zrobie, ale z tego co widziałem ostatnio auta z tym modułem to pozycji z tyłu nie było.
Będzie to działać na tej zasadzie " onclick="window.open(this.href);return false;.
Mi się podoba sam efekt a i myślę że choć trochę wygodne też się okaże
Co do tylnych pozycji to nie wiem dokładnie jak przepisy i jak u siebie zrobie, ale z tego co widziałem ostatnio auta z tym modułem to pozycji z tyłu nie było.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Moduł świateł długich
ciekawy jestem tylko żywotności żarówek, bo za duże napięcie szkodzi a za małe nie? Ja jak to będę zakładał to zrobię pozycje z tyłu jeśli tego wymagają przepisy
-
- Ma gadane
Moduł świateł długich
mam taki moduł prawie 2 lata i mocno polecam.
żarówki się nie przepalają a światła mimo że biorą mniej prądu to są dobrze widoczne z przeciwka.
żarówki się nie przepalają a światła mimo że biorą mniej prądu to są dobrze widoczne z przeciwka.
ja elektrykowi płaciłem za podłącenie 20 zł.samemu tylko zamontowłem ten moduł a miejsca na takie dodatki jest sporo za licznikiem.bszosa pisze:chciałem zlecić to jakiemuś elektrykowi, lecz za kwotę 100zł
można ten moduł zamiast na światła długie podłączyć na światła krótkie wtedy nikt w ogóle nie zauwarzy że jest coś zmienione w światłach.murgenzzr pisze:Do pierwszej kontroli albo przegladu i dowodzik zabrany
według instrukcji montażu tego modułu nie podłącza się świateł pozycyjnych z tyłu tak samo jak przy montażu dodatkowych świateł dziennych.matisim pisze:Ja jak to będę zakładał to zrobię pozycje z tyłu
Moduł świateł długich
No za 20zł to nawet bym się nie zastanawiał.. Zamontować to nie problem, elektrykowi chciałem zlecić tylko samo wpięcie się w kable. U siebie w mieścinie pewnie też bym tyle zapłacił, ale że mieszkam w 3mieście to muszę ogarniać tu. Zjeździłem 3 elektryków to najtaniej chciał 80zł, tyle że nawet nie wiedział kiedy czas znajdzie
Ja montuje to do lamp h1h1 na długie, bez pozycji z tyłu. Myślę że problemów z policja nie bedzię
Ja montuje to do lamp h1h1 na długie, bez pozycji z tyłu. Myślę że problemów z policja nie bedzię