Faktycznie mój błąd. Co do 1.9 to chyba zawsze jest opcja poszukać tego o ile pamietam 1.9 130KM chociaż tych tez raczej mało będzie.szakulvip pisze:poprawka-pewnie miałes na mysli 1.9 ale 105KM i mogę Ci powiedzieć, że wmiarę się tym już jeździ - bo widzę że pisałeś że masz obawy co do osiądów.
Po prostu myslałem ze usłysze jakieś opinie kogoś kto się bardziej zna na tych autach i może cos więcej powiedziec np na podstawie zdjęć.szakulvip pisze:po drugie to praktycznie podałes sobie odpowiedzi sam na każde auto to nie wiem mamy Cie do nich jakoś specjalnie przekonywać?
http://allegro.pl/volkswagen-golf-v-nav ... 03677.html" onclick="window.open(this.href);return false; - np tu. Na którymś forum widzialem jak ludzie "oceniali" to auto. Ktoś zauważył że co to za xenon jak nie ma spryskiwaczy reflektorów ktoś inny znów że na centralnej konsoli było coś kombinowane bo elementy kiepsko spasowane. Ja na to zbytnio nie zwrociłem uwagi, ale jednak inne spojrzenie to zaraz troche lepiej wygląda.
Po opisie twierdze, że jestes nadal wierny koncernowi VAG. Swoją droga nie sądze abym znalazł coś innego co:szakulvip pisze:słuchaj mnie też meczył i to 3 miechy szukałem w okolicy 75km od zamieszkania i same padaki oglądałem i to nie za małe pieniadze. Dopadło mnie wielkie zniechcecenie na szukanie mk5 i kupiłem diesla konkurencyjnej marki i jestem mega zadowolony
1. trzyma się w miare w cenie (auto chce kupić na jakieś 4-5 lat potem kupić coś góra rocznego)
2. nie jest z koncernu VAG
3. odpowiadałoby mi w 100% (np nie lubie sedanów, albo marki BMW ogólnie)
Wadliwe z początków produkcji były BKD - 140KM. Poprawili je w 2006, co nie oznacza ze wyeliminowali problem glowic w 100%. Nadal pękają ale rzadziej. Znowu BMM i BMN (170KM 8v i 16v) o ile wiem weszly w 2006 roku i nie mają aż tylu problemów. Chociaż podobno im głowice osiadają + jest troche problemów z wtryskami piezoelektrycznymi siemensa. 2008 nic do tego nie ma. Bardziej mogło Ci chodzić o 2009 gdzie zamiast pompowtrysków weszły silniki zasilane ze wspolnej szyny - Common Rail. Kody zaczynające sie od C i czteroliterowe, ale to już golfy VI, które średnio mi się podobają poza tym kosztują sporo więcej nie mówiąc juz o tym moim fetyszu na xenony.szakulvip pisze:po trzecie jak już rozpatrujesz silnik 2.0 to szukaj od 2008r z tego co wiem to są mniej wadliwe niż te początkowych lat produkcji.
Czyli mam latać po allegro i szukać aut, które mają zdjecia robione gdzieś na podjeździe w domu? Czy jest może jakaś strona, która bardziej promuje oferty prywatne niż komisy.szakulvip pisze:z prywatnych rąk, z handlarzykami daj sobie spokój-nie nabijaj im kabzy