mocne wibracje na całej karoserii, stuki pod tylną kanapą
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
mój Golf 1,6TD ma taką przypadłość, że trzęsie całą budą. Wibracje są najmocniej odczuwalne przy niskich obrotach, np na luzie czy z wciśniętym sprzęgłem, kiedy trochę je zwiększę trzęsienie może nie ustaje, ale staje się o wiele bardziej znośne, tzn słabnie.
Przyzwyczaiłem sie już do tego, ale od niedawna, na nierównościach lub np gdy parkując wjechałem dwoma kołami na krawężnik, tak że samochód przechylił się na bok w okolicach tylnej kanapy słychać straszne walenie o podwozie (mam ręczne ssanie i gdy je wyciągnąłem, walenie ustało), gdyby to miało napęd na tył to bym przypuszczał, że to jakiś wał, a tak przypuszczam, że to wydech obija się o karoserię.
Co o tym myślicie, czytałem troche i może to poduszki silnika, macie jakieś pomysły co sprawdzić?
Ewentualnie jaki to mniej więcej koszt wymiany 3 poduszek silnika?
pozdr.
mój Golf 1,6TD ma taką przypadłość, że trzęsie całą budą. Wibracje są najmocniej odczuwalne przy niskich obrotach, np na luzie czy z wciśniętym sprzęgłem, kiedy trochę je zwiększę trzęsienie może nie ustaje, ale staje się o wiele bardziej znośne, tzn słabnie.
Przyzwyczaiłem sie już do tego, ale od niedawna, na nierównościach lub np gdy parkując wjechałem dwoma kołami na krawężnik, tak że samochód przechylił się na bok w okolicach tylnej kanapy słychać straszne walenie o podwozie (mam ręczne ssanie i gdy je wyciągnąłem, walenie ustało), gdyby to miało napęd na tył to bym przypuszczał, że to jakiś wał, a tak przypuszczam, że to wydech obija się o karoserię.
Co o tym myślicie, czytałem troche i może to poduszki silnika, macie jakieś pomysły co sprawdzić?
Ewentualnie jaki to mniej więcej koszt wymiany 3 poduszek silnika?
pozdr.
-----------------------------------------------
Sprawdz wydech pokolei czy nie jest gdzies do podlogi przyklejony albo nie jest przyklejony do tylnej osi a potem posprawdzaj poduszki silnika i bedziesz wiedzial co to jest ale bardziej obstawiam na wydech ze gdzies bije
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=483150" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam ten sam problem w swoim golfie, tłuczenie o podwozie o którym mówisz to wydech uderzający we wzmocnienie podłogi, rozwiązaniem jest wymiana gumowego wieszaka wydechu na nowy (pierwszy od strony silnika, zaraz pod nim jest poprzeczka o którą uderza). Poprzedni właściciel owinął tą poprzeczkę kawałkiem gumy w moim gofrze, hałas jest mniejszy, ale to raczej kiepskie rozwiązanie w uwagi, że wieszaki kosztują 2 zł... Prawdopodobnie to poduchy silnika, ja u siebie zwiększyłem trochę obroty na pompie wtryskowej i problem na wolnych obrotach znikł
- szocha
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam
Nie chcę pisać nowego tematu więc piszę tutaj. Mam przypadłość taką, że mój golf(1,8 Benzyna) na niskich obrotach trzęsie tj. jest głośno i trzęsie budą, lecz jak dodaje gazu to trzęsienie ustaje, szczególnie jak jest powyżej albo na 1 tys już starcza ale na biegu jałowym czy sprzęgle trzęsie i hałasuje. Czy to wina poduszek pod silnikiem?
Od razu mówię, że to nie rura wydechowa ponieważ była wymieniana już, a wcześniej był ten sam problem
Nie chcę pisać nowego tematu więc piszę tutaj. Mam przypadłość taką, że mój golf(1,8 Benzyna) na niskich obrotach trzęsie tj. jest głośno i trzęsie budą, lecz jak dodaje gazu to trzęsienie ustaje, szczególnie jak jest powyżej albo na 1 tys już starcza ale na biegu jałowym czy sprzęgle trzęsie i hałasuje. Czy to wina poduszek pod silnikiem?
Od razu mówię, że to nie rura wydechowa ponieważ była wymieniana już, a wcześniej był ten sam problem
Ride Or Die
-
- Nowicjusz
MAM tak samo i tutaj i chyba trzeba zwiekszyc obroty, chociaz sam nie wiem jak to sie robi(wiem ze na przepustnicy jest srubka ), ale nawet nie mam obrotomierza w samochodzie ;/
na gazie trzesie troche mniej jak podkrecilem mu obroty, ale trzesie bo drzy deska rodzielcza ;/
na gazie trzesie troche mniej jak podkrecilem mu obroty, ale trzesie bo drzy deska rodzielcza ;/
- szocha
- Mały gagatek
- Kontakt:
Powiedziano mi, ze podusxzki od silnika mam do wymiany, bo sa do wyrzucenia juz
Ride Or Die
zapewne wydech opiera sie o belke, sprawdz wszystkie gumy.
- szocha
- Mały gagatek
- Kontakt:
Napisałem, ze rura jest dobrze zrobiona
To jest wina poduszek pod silnikiem
To jest wina poduszek pod silnikiem
Ride Or Die