Golf mk2 fire & ice
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
mk3 vr6 - ja odradzam. Nie, że zły silnik, czy coś, ale... pomyśl o względach ekonomicznych - spalanie vr6 Cię zabije... Ja bym raczej pomyślał nad ABF-em - 2 litry pojemności i 150 KM w serii, a poza tym spore możliwości rozwoju (do 170 KM dociągniesz bez problemu, ABF tyle miał pierwotnie, tyle że fabrycznie obniżano moc do 150 KM, właśnie po to, żeby nie spadła sprzedaż VR-ów... ale to już inna historia). No a poza tym ABF jest relatywnie wkonomiczny.
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
relatywnie ekonomiczny to jest 2e, a nie ABF... spalanie abf-a a vr6 przy podobnej jezdzie bedzie podobne... nie problemem jest spalanie, tylko sprawnosc silnika, ktory czesto i gest ma ok 400 tys, tylko odmladzany jest jak przejezdza granice... czesci do vr6 sa poprostu drozsze, gdyz inne niz do wiekszosci golfow... chocby lozyska piast(przod), zamias 70 to po 220 :/. w 16v drogie rozrzady, aparaty zaplonowe itp... najlepszym wyborem w mk3 jest gti 8v po prostu...
malolat pisze:to miala byc cena za wszystko... doplata do ceramicznych hamulcy w porsze to 4000 euro, wiec
lol po co by ceramiczne do dajmy abfa 150 ps
silent_rob ma ABF i hamulce od 1.3i i jezdzi JESZCZE
16v z 1300zl + bonusy krotych nie widac to wwyjdzie++ z 800zl. weic za 2000 moze dasz rade cos zdzialac:D
brak mocy. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
nie wiem, moze nie jasno sie wyrazilem, ale
bo gwarantuje ci ze przesiadajac sie z auta ktore mialo 80 czy 90 koni w auto 150 konne to zmienia sie styl jazdy w pewnym stopniu rowniez... nie bez powodu przez laduja w tych 16v tarcze 256 i 288 nie ??
piss
Pinhead pisze:No to troche tego siana by trzeba dozbierać. Silnik, osprzęt, sprzęgło, skrzynia.
potem dopisalemhamulce !! z 4-5 kpln
ao miala byc cena za wszystko...
byla odpowiedzia nadoplata do ceramicznych hamulcy w porsze to 4000 euro, wiec
przetlumaczyc cos jeszcze??WiniuS pisze:4-5 k ?? chyba od porsche ?^^
masz racje, jeszcze... to niech sie tym rozpedzi i hamuje do zatrzymania... naprawde juz by wypadalo miec jakies lepsze heble niz od 1,3 bo tam to rzadza tarcze 219 albo 226, czyli takie jak 16v na tylnej belce... nie mowie ze bez nich auto nie pojedzie bo to chyba logiczne, ale chodzi o bezpieczenstwo swoje, ale przedewszytkim innych... a argument ze jeszcze jezdzi jest dla mnie jedynie godny jedynie smiechu, z calym szacunkiem dla silent_roba oczywiscie...x27 pisze:silent_rob ma ABF i hamulce od 1.3i i jezdzi JESZCZE
bo gwarantuje ci ze przesiadajac sie z auta ktore mialo 80 czy 90 koni w auto 150 konne to zmienia sie styl jazdy w pewnym stopniu rowniez... nie bez powodu przez laduja w tych 16v tarcze 256 i 288 nie ??
piss