jaszczur pisze:lsow1, sprawdź mu zawór na pompie n109 tam taki cieńki kabelek idzie,pomierz czy dostaje napięcie
witam, prośba do jaszczur aby temat fotoporadnika odświeżyć bo zdjęć nie można zobaczyć/odpalić ani zassać ( dot. fot. 1,2, 5,6,7,8 )
a mam ten sam problem co i wy w moim MK3 '94r, 1.9TDI, 90KM, silnik 1Z, alarm fabryczny ( czerwona dioda przy słupku zamykania drzwi kierowcy ), zainstalowane u elektryka odcięcie prądu do pompy paliwowej, rozbrajane przyłożeniem magnesu w odpowiednim miejscu ( od 6 lat działa bez problemu ).
Objawy to - silnik gaśnie np. chodząc na luzie lub podczas jazdy - a zazwyczaj mam 4 osoby w aucie w trasie i jest to niebezpieczne.
Dodatkowo czasem nie odpala ( standardowo palą się wszystkie kontrolki, a ta od świec żarowych się tylko żarzy ), 2-3 razy przekręcę kluczykiem i kontrolka świec żarowych zapala i gaśnie prawidłowo a silnik pali.
Zakładam więc :
1 ) zimne luty na przekaźniku 109,
2 ) zimne luty na tych kostkach pod metalową listwa, ale nie wiem jak one wyglądają i jak je wypiąć !? no i co w nich lub w nim zrobić aby golfer nie gasł ?
3 ) czyszczenie elektrozaworu n109 na pompie wtryskowej ( ma ktoś jego zdjęcie aby go zlokalizować )
Jutro jadę w trasę 300 km w 3 osoby, wolę aby mnie golfer nie zaskakiwał negatywnie, proszę o info i poradę, będę wdzięczny
[b]Wandal(tm)[/b]rozebrać, złożyć, a później myśleć "co za śrubki mi zostały ? : )" niestety nie zawsze są możliwości do tej zabawy